Mandekogebogen

Plantebaseret Nutella på vej på markedet

Bedre eller værre?

Ferrero lancerer en vegansk version af deres populære Nutella-spread i italienske supermarkeder til efteråret. Den nye Nutella vil være fri for ingredienser af animalsk oprindelse ifølge EuroNews.

Nutella blev oprindeligt skabt under Anden Verdenskrig, da kakao var en sparsom ressource. Chokoladeproducenter brugte hasselnødder som erstatning for kakao, hvilket førte til Nutellas debut i 1964 i Piemonte, Italien. Snart efter blev Nutella lanceret i Tyskland, Frankrig og Australien.

I dag er Nutella en fast bestanddel i mange køkkener verden over. Men personer med en flexitarisk eller laktosefri-kost har måttet finde andre alternativer, da den traditionelle Nutella indeholder mælkeprodukter.

Ferrero håber, at deres nye plantebaserede Nutella vil blive populær i disse husholdninger.

Nyheden om den plantebaserede Nutella kommer efter et år med betydelig vækst for Ferrero, der har oplevet en salgsstigning på 20 %, svarende til 500.000 tons.

Giorgio Santambrogio, CEO for Gruppo VèGè, annoncerede på LinkedIn, at hans virksomhed er "den første detailhandler, der bliver informeret om Ferreros nye innovationer".

Den nye Nutella retter sig mod flexitariske forbrugere, der ønsker at reducere deres forbrug af animalske produkter, samt laktoseintolerante personer. Ferrero lover, at den plantebaserede Nutella vil have samme gode smag som den originale.

Skal du prøve?

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce