Mandekogebogen

10 måder at bruge brunet smør

En smagsbooster af episke dimensioner.

Brunet smør, eller beurre noisette, som det så fint hedder på fransk, er én af de mest simple, men smagfulde tricks i køkkenet. Det kræver kun ét ingrediens – smør – og lidt varme, men resultatet er en nøddeagtig, karamelagtig dybde, der løfter nærmest alt, det rører ved. Her er 10 idéer til, hvordan du kan bruge brunet smør og gøre selv de mest almindelige retter ekstra lækre.

Læs også: Mojito 

1. Over pasta med salvie

Den klassiske. Kog frisk pasta, hæld brunet smør over sammen med sprød salvie, lidt citronsaft og revet parmesan. Det er enkelt, men smager som noget fra en italiensk bjerglandsby med Michelin-drømme.

2. I dine cookies

Udskift almindeligt smør med brunet smør i din cookie-opskrift. Det tilføjer en dybere, mere nøddeagtig smag og gør småkagerne uimodståelige – især i kombination med mørk chokolade og lidt flagesalt på toppen.

3. Til bagt fisk

Dryp brunet smør over en stykke ovnbagt torsk eller rødspætte og se magien ske. Tilføj lidt kapers og citronsaft, og du har en lynhurtig, restaurantværdig servering.

4. På popcorn

Ja, du læste rigtigt. Smelt brunet smør og hæld det over dine popcorn i stedet for almindeligt smør. Tilføj evt. lidt flagesalt eller parmesan, og du har den mest luksuriøse filmaften-snack.

5. I kartoffelmos

Brug brunet smør i stedet for almindeligt smør i kartoffelmosen. Det giver en dybere, næsten nøddeagtig smag, der gør det svært at gå tilbage til den klassiske version bagefter.

6. Over ristede grøntsager

Dryp brunet smør over ristede gulerødder, blomkål eller græskar. Det fremhæver grøntsagernes sødme og giver et ekstra lag umami, der virkelig kan smages.

7. Som base i en vinaigrette

Brunet smør i en lun vinaigrette? Oh yes. Brug det sammen med lidt æbleeddike, sennep og honning, og hæld det over en salat med fx spinat, ristede nødder og gedeost. Overraskende godt.

8. I pandekagedej eller vafler

Udskift almindeligt smør i dejen med brunet smør. Det giver pandekagerne eller vaflerne en dybere og mere karamelliseret smag, som især spiller godt med ahornsirup, frugt og flødeskum.

9. Som sauce til kød

En hurtig sauce til bøf eller kylling: brun smørret, tilsæt lidt friskhakket rosmarin, hvidløg og måske en skvæt citronsaft eller eddike. Hæld det over kødet lige inden servering.

10. I din banankage eller muffins

Brunet smør og banan er en himmelsk kombi. Brug det i din banankage eller muffins for ekstra smørsmag og en mere kompleks, næsten karamelagtig bagtone.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce