15 chokoladecocktails enhver chokoladeelsker bør kende
Desserter, man kan drikke!
For dem af os, der elsker både en velmiksede cocktail og et godt stykke chokolade, findes der heldigvis en hel verden af drinks, som tilfredsstiller begge behov på én gang. Fra de klassiske favoritter til nyere, mere eksperimenterende kombinationer – her er 15 uimodståelige cocktails, hvor chokolade spiller hovedrollen. Perfekte til desserten, date night, eller bare når du har lyst til noget ekstra dekadent.
Læs også: Sådan pensler du med æg uden en madpensel
1. Azteca
Tænk på følelsen af at bide i en chokoladeovertrukket appelsinskive – det er essensen af Azteca-cocktailen. Bourbon, tequila, og orange curaçao møder hvid crème de cacao og leverer en let, citruspræget chokoladeoplevelse. Perfekt som dessert eller til spicy mad.
2. Bourbon Ball
Inspireret af den klassiske Southern bourbon ball-konfekt. Her blandes bourbon, hvid crème de cacao og Frangelico eller Baileys Hazelnut til en cremet, nøddeagtig drink. Vil du gå all in? Top med chokoladeflager eller pisket fløde.
3. Brandy Alexander
En ægte old-school favorit, der stammer helt tilbage fra 1900-tallet. Brandy, hvid crème de cacao og fløde shakes sammen og serveres iskold i coupe-glas. Vil du spice den op, så brug mørk crème de cacao og pynt med ristede nødder.
4. Bushwacker
Tænk piña colada møder chokolademilkshake – bare med mere alkohol. Rom, kaffe-likør, crème de cacao, kokoscreme og mælk blendes med is. Top med flødeskum, muskatnød og et kirsebær, og du har ferie i et glas.
5. Chocolate Blitzen
Den perfekte drink til dem, der gerne vil have ekstra chokolade. Smelt chokolade, dyp glassets kant og pynt med chokoladestrø. Blend crème de cacao, chokoladeis, vodka og Irish cream. Til slut: chokoladeflager on top.
6. Chocolate Old Fashioned
Et twist på den klassiske old fashioned. Brug chokoladebitters og et skvæt crème de cacao sammen med bourbon og appelsinskal. Rim glasset med smeltet chokolade for den fulde oplevelse.
7. Chocolate Martini
Den mest kendte chokoladecocktail – og med god grund. Vodka, chokoladelikør og Irish cream rystes sammen, serveres i martiniglas og pyntes med chokoladesauce eller kakao. Simple, men altid lækker.
8. Cocoa A Trois
Tre slags chokolade i ét glas: vodka, chokoladelikør og kakao-pulver. Et æggehvide-skum giver en let, cremet finish, og chokoladeflager drysses på toppen. Elegant, men syndigt.
9. Golden Cadillac
En retroklassiker fra 50’erne, hvor Galliano-likør, crème de cacao og fløde mødes. Resultatet? En vanilje-chokolade-drøm med et strejf af anis. Perfekt til dem, der elsker en creamy cocktail med karakter.
10. Grasshopper
Mint og chokolade i perfekt harmoni. Crème de menthe, hvid crème de cacao og fløde shakes sammen – som en flydende after-dinner mint. Kan også blendes med is for en milkshake-oplevelse.
11. Left Hand
Tænk boulevardier med et twist. Bourbon, Campari og vermouth blandes med chokoladebitters, hvilket giver en subtil kakao-note uden at være for sødt. Garnér med brandy-kirsebær, og du har en moderne klassiker.
12. Mexicansk varm chokolade med tequila
Varm kakao møder tequila i denne lækre vinterfavorit. Tilføj Grand Marnier for ekstra dybde, lidt cayenne for varme og top med flødeskum, kanel eller marshmallows. Perfekt til kolde aftener.
13. Robin’s Nest
En friskere cocktail med vodka, hvid crème de cacao og tranebærjuice. Den balancerer sødme og syrlighed og får en flot rød farve. Let at lave, men stadig anderledes nok til at imponere.
14. Whiskey Sea
En nyere cocktail, der mixer rom, bananlikør, crème de cacao, citronsaft og bitters. Tropisk, frugtig og med en fin chokoladedybde. Server over en stor isterning med tørret banan som garnish.
15. Pink Squirrel
Endnu en old-school favorit, især populær i Wisconsin. Crème de noyaux (mandellikør), hvid crème de cacao og fløde eller is blendes sammen og serveres med et drys muskat. En flot lyserød farve og masser af smag.