Madnyheder

3 nemme drinks med Cointreau

Smagfulde, varmende og lækre!

3 nemme drinks med Cointreau
Foto: Cointreau
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 16. december 2022

Uanset om du sidder på en kold vinterdag eller bare trænger til en forfriskende cocktail, så kan Cointreau gøre noget særligt ved smagen i dit drinksglas.

En skøn, all around appelsin-likør, som bruges i utallige cocktails. Og her i skrivende stund til vintersæsonen har vi fået et par gode bud på, hvilke cocktails, der både kan skabe lidt farve og stemning i disse kolde, mørke tider.

Det er cocktails, som både kan bruges som appetizer til en par-middag, som lækre cocktails til nytårsaften eller bare en solid fyraftensdrink efter en lang arbejdsuge. 

Fang dem herunder:

2138772 scaled

SPICY SIDECAR

Ingredienser:

– 2 cl Cointreau

– 3 cl Cognac Rémy Martin 1738

– 3 cl Friskpresset citronsaft

– 1,5 cl sukker sirup / sugar cane

– 1 tsk. Brunt farin

– Et nip muskatnød (pulver)

– Et nip kanel (pulver)

– Isterninger

 

Fremgangsmåde:

Miks krydderierne med brun farin på en tallerken. Fugt kanten på glasset med citron eller sukker sirup og dyp glasset indtil kanten er ensartet. Hæld alle ingredienserne i en shaker med is og ryst i ca. 10 sekunder. Si over et afkølet cocktailglas.

2138774 scaled

TRANEBÆR MARGARITA

Ingredienser:

– 3 cl Tequila

– 3 cl Cointreau

– 6 Frosne tranebær (stødte)

– 1 cl Rosmarin sirup

– 1 cl Friskpresset limesaft

– 3 tranebær

– Sukker

Pynt: Rosmarin kvist med tre tranebær

Fremgangsmåde

Hæld alle ingredienser i en shaker, mos tranebærrene og fyld shakeren med is. Ryst i ca. 10 sekunder og si over et afkølet cocktailglas. Sæt tre tranebær på en rosmarinkvist, dyp den i sukkersirup og vend i sukker og læg den som pynt på glasset.

Rosmarin sirup: Kog 1 dl. sukker, 1 dl. vand og 6 små kviste rosmarin indtil sukkeret er opløst. Afkøl og opbevar i køleskabet.

2138776 scaled

RØDBEDE MARGARITA

Ingredienser:

– 3 cl Cointreau

– 2 cl friskpresset limejuice

-1 cl Shake-It Mixer Sugar Cane

– 4 cl tequila blanco

– 2 cl rødbedesaft

– 2 skiver frisk ingefær

– Isterninger

Pynt: Fint salt, rødbede og lime

 

Fremgangsmåde:

Gnid kanten på et lowball glas med lime og dyp kanten i fint salt, så der kommer en flot saltkant. Kom limejuice, ingefær og Shake-It Mixer Sugar Cane i en shaker og brug en muddler til at mose det lidt. Kom Cointreau, tequila og rødbedesaft i og fyld med isterninger. Ryst drinken godt sammen og si den over i det klargjorte glas fyldt med is. Pynt med en tynd skive rødbede og lime.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Antal 1 pers.

Ingredienser

Cointreau 2 cl
Cognac Rémy Martin 1738 3 cl
Friskpresset citronsaft 3 cl
sukkersirup 1.50 cl
Brun farin 1 tsk
Kanel, stødt 0.30 tsk
Muskatnød, revet 0.20 tsk

Fremgangsmåde