Madnyheder

5 grøntsager du kan forvandle til “junkfood” med det rigtige krydderi

Sunde snacks!

5 grøntsager du kan forvandle til “junkfood” med det rigtige krydderi
Foto: Pexels
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 26. maj 2025

Du tænker sikkert: “Grøntsager og junkfood i samme sætning? Nej tak.”
Men vent lige. For med det rigtige krydderi og lidt teknik, kan selv de mest kedelige grøntsager smage af noget, der burde være ulovligt fedtet og dybstegt – uden at være det.

Det er ikke fordi du skal droppe burgeren. Men hvis du vil have noget grønt, der ikke føles som straf, så læs videre.

Blomkål = hotwings uden ben

Blomkål er kongen af grønt junkfood, når du ved, hvad du laver.

Sådan gør du:

  • Skær i buketter, vend dem i olie og drys med paprika, hvidløgspulver, cayenne og lidt salt.
  • Bag dem i ovnen ved 220°C i 20-25 minutter, til de er sprøde.
  • Vil du gå all-in? Vend dem i hot sauce + smør som var det ægte buffalo wings.

Resultat: Sprødt, krydret og seriøst vanedannende.

Grønkål = chips du ikke skammer dig over

Grønkål lyder som noget, du spiser for sundhedens skyld – men det kan smage som chips.

Sådan gør du:

  • Riv bladene i stykker, fjern den hårde midterstilk.
  • Vend i lidt olie, drys med flagesalt og røget paprika.
  • Bag ved 150°C i ca. 15 minutter – hold øje, de brænder hurtigt.

Bonus: Drys med eddikepulver eller chiliflager, hvis du vil have punch.

Søde kartofler = pommes frites med karakter

Alle elsker fritter. Men søde kartofler med det rigtige dry rub? Næste niveau.

Sådan gør du:

  • Skær i stave, vend med olie, hvidløgspulver, paprika, chiliflager og lidt sukker (!).
  • Bag ved 220°C med god afstand – eller smid dem i airfryer.

Trick: Drys med parmesan og frisk timian lige efter de kommer ud.

Resultat: Sprødt, sødt, spicy. Du glemmer den friturebadede version ret hurtigt.

Aubergine = snasket comfort food

Aubergine kan være slatten og trist – men den kan også efterligne paneret snask som få.

Sådan gør du:

  • Skær i skiver, vend i olie og drys med spidskommen, paprika, løgpulver og en smule salt.
  • Bag eller steg skiverne, og smid dem derefter i en sandwich med ost og hot sauce.

Ekstra fræk: Dyp dem i BBQ-sauce og honning – og få noget, der smager af pulled pork vibes.

Selleri = snack der smager som saltede pommes

Rå selleri er ikke for alle. Men bagt med det rigtige drys? Seriøst undervurderet.

Sådan gør du:

  • Skær i tynde skiver eller stave. Vend med olie og løgspulver, hvidløgspulver, salt og peber.
  • Bag hårdt – 220°C i 30-35 min. Vend halvvejs.

Trick: Servér med dip (ranch, aioli, whatever) og sig det er “root fries”. Ingen opdager det.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.