Madnyheder
5 nemme desserter på grill til sommeren
Hurtig snack på terrassen.
Sommeren er grillens højtid, og selvom de fleste tænker bøffer, pølser og majskolber, så har grillen faktisk også et sødt, karamelliseret hjerte. Desserter på grill er lidt af et overset våben – og det kræver ikke andet end lidt sukker, varme og tålmodighed (okay, og en kold øl i hånden, mens du venter).
Her får du 5 nemme dessertopskrifter, der kan laves direkte på risten. Ingen fancy udstyr. Ingen finkemi. Kun varme, sødme og røg.
1. Grillet ananas med rom og kanel
Du skal bruge: Frisk ananas, brun farin, rom, kanel
Skær ananassen i skiver, pensl med lidt mørk rom og drys brun farin og kanel over. Smid skiverne direkte på grillen og giv dem 3-4 minutter per side. Sukkeret karamelliserer, og du får en varm, saftig dessert med karibiske vibes. Server med vaniljeis, hvis du vil gøre det syndigt.
Læs også:
2. Bananer i folie med chokolade og skumfiduser
Du skal bruge: Bananer, mørk chokolade, små skumfiduser, evt. knuste kiks
Lav et snit i bananen på langs (med skræl), prop stykker af chokolade og skumfiduser i revnen, pak den ind i folie og smid den på grillen i 8-10 minutter. Når du åbner pakken, er der ren dessertlava indeni. Top med knuste kiks, hvis du vil s’mores den lidt op.
3. Grillet fersken med honning og mascarpone
Du skal bruge: Ferskner, honning, mascarpone, evt. citron og mynte
Halvér fersknerne og fjern stenen. Læg dem med skæresiden nedad på grillen i et par minutter, til de får grillmærker. Top med en klat mascarpone, et lille skvæt honning og evt. lidt revet citronskal. Det ser vanvittigt godt ud – og smager endnu bedre.
4. Choko-tortilla med peanutbutter
Du skal bruge: Tortillapandekager, peanutbutter, chokolade, evt. banan
Smør peanutbutter og chokolade (eller Nutella, hvis du er til det) på en tortilla, rul den sammen som en wrap og smid den hurtigt på grillen. Giv den 1-2 minutter per side, til den er sprød og lun. Skær i skiver og servér som dessert-tapas. Garanteret crowdpleaser.
5. Grillede æbler med kanel og havrecrunch
Du skal bruge: Æbler, smør, sukker, kanel, havregryn
Skær æblerne i halve og fjern kernehuset. Læg en klat smør i midten, drys med sukker, kanel og lidt havregryn. Pak i folie og grill i 10-12 minutter. Det bliver en slags grill-crumble – og hvis du har lidt is i baghånden, så er det game over.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Læs også: