Mandekogebogen

5 opskrifter på sommerkager med sæsonens frugt og bær

Få inspiration til at bruge havens frugter og bær i det søde køkken!

Tidligere på sæsonen havde jeg første del af mit samarbejde med Dansukker i form af 5 velsmagende opskrifter på hjemmelavet syltetøj, hvor jeg eksperimenterede lidt forskellige smage, konsistens og sammensætninger. Eksempelvis en lækker, velsmagende syltetøj med blodrøde kirsebær og mørk rom - en ny favorit! Eller marmelade lavet på grønne, umodne æbler, som både fungerer som syrligt syltetøj, men også som et genialt lag til min brombærlagkage. 

I part II af mit samarbejde med Dansukker har jeg igen kastet mig over sæsonens frugter og bær, men fokuseret på kagernes univers. Herunder får du 5 velsmagende opskrifter på nemme, lækre sommerdesserter og kager, som for alvor bringer sommeren frem på spisebordet. Alt fra brombærtærte til berlinere med stikkelsbærfyld.

ANNONCE
5 opskrifter på sommerkager med sæsonens frugt og bær

Rarberhorn

- et dessert-take på den klassiske pølsehorn, hvor rabarber tilsmagt med vanilje udgør kernen i et lækkert stykke bagværk!

Læs opskriften her.

5 opskrifter på sommerkager med sæsonens frugt og bær

Brombærtærte med karamelliseret valnøddebund

- en sprød, knasende tærte, hvor de saftige, parfumerede brombær akkompagneres af en knasende valnøddekaramel!

Se opskriften her.

ANNONCE
5 opskrifter på sommerkager med sæsonens frugt og bær

Pocket Pies med danske æbler

- varme, dampende pakker med syrlige sommeræbler plukket direkte fra haven!

Se opskriften her. 

5 opskrifter på sommerkager med sæsonens frugt og bær

Jordbærpizza

En dessert-venlig variation af en klassisk pizza, hvor fyldet er smagfulde danske jordbær og bunden er en krydret kageblanding med noter af lakrids!

Se opskriften her.

ANNONCE
5 opskrifter på sommerkager med sæsonens frugt og bær

Berlinere med stikkelsbærfyld

- klassisk bagværk piftet op med syrligsøde stikkelsbær!

Se opskriften her.

Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt