Mandekogebogen

5 opskrifter på sommerkager med sæsonens frugt og bær

Få inspiration til at bruge havens frugter og bær i det søde køkken!

Tidligere på sæsonen havde jeg første del af mit samarbejde med Dansukker i form af 5 velsmagende opskrifter på hjemmelavet syltetøj, hvor jeg eksperimenterede lidt forskellige smage, konsistens og sammensætninger. Eksempelvis en lækker, velsmagende syltetøj med blodrøde kirsebær og mørk rom - en ny favorit! Eller marmelade lavet på grønne, umodne æbler, som både fungerer som syrligt syltetøj, men også som et genialt lag til min brombærlagkage. 

I part II af mit samarbejde med Dansukker har jeg igen kastet mig over sæsonens frugter og bær, men fokuseret på kagernes univers. Herunder får du 5 velsmagende opskrifter på nemme, lækre sommerdesserter og kager, som for alvor bringer sommeren frem på spisebordet. Alt fra brombærtærte til berlinere med stikkelsbærfyld.

ANNONCE
5 opskrifter på sommerkager med sæsonens frugt og bær

Rarberhorn

- et dessert-take på den klassiske pølsehorn, hvor rabarber tilsmagt med vanilje udgør kernen i et lækkert stykke bagværk!

Læs opskriften her.

5 opskrifter på sommerkager med sæsonens frugt og bær

Brombærtærte med karamelliseret valnøddebund

- en sprød, knasende tærte, hvor de saftige, parfumerede brombær akkompagneres af en knasende valnøddekaramel!

Se opskriften her.

ANNONCE
5 opskrifter på sommerkager med sæsonens frugt og bær

Pocket Pies med danske æbler

- varme, dampende pakker med syrlige sommeræbler plukket direkte fra haven!

Se opskriften her. 

5 opskrifter på sommerkager med sæsonens frugt og bær

Jordbærpizza

En dessert-venlig variation af en klassisk pizza, hvor fyldet er smagfulde danske jordbær og bunden er en krydret kageblanding med noter af lakrids!

Se opskriften her.

ANNONCE
5 opskrifter på sommerkager med sæsonens frugt og bær

Berlinere med stikkelsbærfyld

- klassisk bagværk piftet op med syrligsøde stikkelsbær!

Se opskriften her.

Udskriv opskriften

Berlinere med syltetøj/marmelade

Klassisk bagværk med danske bær!

15 portioner 1 time, 45 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 1 time, 10 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram stikkelsbær (eller dit favorit-bær)
  • 60 gram smør
  • 250 ml mælk
  • 100 gram rørsukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1½ tsk kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 30 gram gær
  • 2 stk æg
  • 6 dl fritureolie/solsikkeolie
  • 450 gram hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Hæld stikkelsbærrene i en gryde og lad dem simre sammen med syltesukkeret i ca. 10 minutter. Blend massen med en stavblender og lad den simre i 2-3 minutter yderligere. Smag til undervejs. Lad det køle helt af - gerne lav det aftenen før, så det kan sætte sig lidt.
  2. Lun mælken langsomt op i en gryde og lad smørret smelte heri.
  3. Tag gryden af varmen og lad den køle af, indtil den er fingervarm. Opløs derefter gæret i den varme smørmælk.
  4. Bland rørsukker, vaniljesukker, salt og kardemomme i en skål.
  5. Hæld den lune smørmælk over sukkerblandingen og rør godt rundt.
  6. Rør de to æg grundigt ud i væsken.
  7. Hæld mel i lidt efter lidt og ælt dejen til en lind konsistens, hvor den næsten ikke klistrer længere - spæd eventuelt til med mere eller spar på det, alt efter konsistensen.
  8. Læg den på køkkenbordet med et viskestykke over sig og lad dejen hæve i en time.
  9. Rul dejen ud til en stor firkant på ca. 0,5 centimeters tykkelse.
  10. Udstik cirkler på 8 centimeter i diameter - hvis du ikke har en udstikker, så passer målene ofte med et vinglas.
  11. Læg halvdelen af cirklerne på en bageplade med bagepapir og fordel ca. en teskefuld af stikkelsbærkompotten i midten af hver.
  12. Læg resten af cirklerne ovenpå og klem grundigt rundt i kanten! Ellers løber syltetøjet ud under kogning.
  13. Lad cirklerne hæve i ca. 30 minutter.
  14. Varm olien op til ca. 180 grader. Brug et sukkertermometer, eller det gamle husmoderråd, hvor man dypper en træpind i olien - når det syder omkring den, så er den klar til brug!
  15. Steg berlinerne i olien, indtil de er gyldenbrune på begge sider. Vend den undervejs.
  16. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og nyd dem med lidt drysset flormelis eller sukker!
Del

Seneste nyt

ANNONCE