Mandekogebogen

5 opskrifter på sommerkager med sæsonens frugt og bær

Få inspiration til at bruge havens frugter og bær i det søde køkken!

Tidligere på sæsonen havde jeg første del af mit samarbejde med Dansukker i form af 5 velsmagende opskrifter på hjemmelavet syltetøj, hvor jeg eksperimenterede lidt forskellige smage, konsistens og sammensætninger. Eksempelvis en lækker, velsmagende syltetøj med blodrøde kirsebær og mørk rom - en ny favorit! Eller marmelade lavet på grønne, umodne æbler, som både fungerer som syrligt syltetøj, men også som et genialt lag til min brombærlagkage. 

I part II af mit samarbejde med Dansukker har jeg igen kastet mig over sæsonens frugter og bær, men fokuseret på kagernes univers. Herunder får du 5 velsmagende opskrifter på nemme, lækre sommerdesserter og kager, som for alvor bringer sommeren frem på spisebordet. Alt fra brombærtærte til berlinere med stikkelsbærfyld.

ANNONCE
5 opskrifter på sommerkager med sæsonens frugt og bær

Rarberhorn

- et dessert-take på den klassiske pølsehorn, hvor rabarber tilsmagt med vanilje udgør kernen i et lækkert stykke bagværk!

Læs opskriften her.

5 opskrifter på sommerkager med sæsonens frugt og bær

Brombærtærte med karamelliseret valnøddebund

- en sprød, knasende tærte, hvor de saftige, parfumerede brombær akkompagneres af en knasende valnøddekaramel!

Se opskriften her.

ANNONCE
5 opskrifter på sommerkager med sæsonens frugt og bær

Pocket Pies med danske æbler

- varme, dampende pakker med syrlige sommeræbler plukket direkte fra haven!

Se opskriften her. 

5 opskrifter på sommerkager med sæsonens frugt og bær

Jordbærpizza

En dessert-venlig variation af en klassisk pizza, hvor fyldet er smagfulde danske jordbær og bunden er en krydret kageblanding med noter af lakrids!

Se opskriften her.

ANNONCE
5 opskrifter på sommerkager med sæsonens frugt og bær

Berlinere med stikkelsbærfyld

- klassisk bagværk piftet op med syrligsøde stikkelsbær!

Se opskriften her.

Berlinere med stikkelsbærfyld

Klassisk bagværk med danske bær!

15 portioner 45 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram stikkelsbær
  • 60 gram smør
  • 250 gram mælk
  • 100 gram rørsukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1½ tsk kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 30 gram gær
  • 2 stk æg
  • 6 dl rapsolie, til stegning

Fremgangsmåde

  1. Hæld stikkelsbærrene i en gryde og lad dem simre sammen med syltesukkeret i ca. 10 minutter. Blend massen med en stavblender og lad den simre i 2-3 minutter yderligere. Smag til undervejs. Lad det køle helt af - gerne lav det aftenen før, så det kan sætte sig lidt.
  2. Lun mælken langsomt op i en gryde og lad smørret smelte heri.
  3. Tag gryden af varmen og lad den køle af, indtil den er fingervarm. Opløs derefter gæret i den varme smørmælk.
  4. Bland rørsukker, vaniljesukker, salt og kardemomme i en skål.
  5. Hæld den lune smørmælk over sukkerblandingen og rør godt rundt.
  6. Rør de to æg grundigt ud i væsken.
  7. Hæld mel i lidt efter lidt og ælt dejen til en lind konsistens, hvor den næsten ikke klistrer længere.
  8. Læg den på køkkenbordet med et viskestykke over sig og lad dejen hæve i en time.
  9. Rul dejen ud til en stor firkant på ca. 0,5 centimeters tykkelse.
  10. Udstik cirkler på 8 centimeter i diameter - hvis du ikke har en udstikker, så passer målene ofte med et vinglas.
  11. Læg halvdelen af cirklerne på en bageplade med bagepapir og fordel ca. en teskefuld af stikkelsbærkompotten i midten af hver.
  12. Læg resten af cirklerne ovenpå og klem grundigt rundt i kanten! Ellers løber syltetøjet ud under kogning.
  13. Lad cirklerne hæve i ca. 30 minutter.
  14. Varm olien op til ca. 180 grader. Brug et sukkertermometer, eller det gamle husmoderråd, hvor man dypper en træpind i olien - når det syder omkring den, så er den klar til brug!
  15. Steg berlinerne i olien, indtil de er gyldenbrune på begge sider. Vend den undervejs.
  16. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og nyd dem med lidt drysset flormelis!
Del

Seneste nyt