Mandekogebogen

5 tricks til bekæmpelse af dræbersnegle i køkkenhaven

Beskyt køkkenhaven!

Der er ikke noget mere irriterende, end at bruge tid på at forspire, kultivere eller på anden vis gøre køkkenhaven klar til en ny sæson - for så bare at gå i haven efter en regnfuld nat og så bare se alle bladene være mere hullet end en western-skurk.

Dræbersneglene har i mange år haft deres indtog i Danmark og kan være utroligt svære at bekæmpe.

I år (2024) er der exceptionelt mange dræbersnegle i haven - så nu må man ty til midler for at komme dem til livs.

Lader man dem bare være, bliver det hele værre - måske endda næste år, da de så får etableret sig og fundet gode gemmesteder til at lægge æg til næste sæson.

Herunder får du 5 nemme tricks til at bekæmpe dræbersnegle:

ANNONCE
Sådan slipper du af med dræbersnegle

1) Barriereplanter som mur

Plant urter som lavendel, rosmarin, salvie og timian rundt om de planter, du vil beskytte. Dræbersnegle undgår disse planter på grund af deres stærke lugt, og danner derved en slags barriere, som sneglene vil undgå.

2) Lok fjenderne til

Tiltræk naturlige fjender som fugle og pindsvin ved at skabe et indbydende miljø for dem i havens øvrige omgivelser. Du kan eksempelvis opsætte fuglebad og fuglehuse eller lave skjulesteder for pindsvin i haven - så giver de en hånd med!

3) Duftfælde

Lav en fordybning i haven og placer en spand eller lignende i hullet - fyld den med noget, som dræbersnegle tiltrækkes af, eksempelvis noget så bizart som en god øl. På den måde falder de ned i fælden og kan ikke komme op igen. Så kan du tømme øl-snegle-spanden én gang om dagen!

4) Biologisk 'krigsførsel'

Brug nematoder, som er mikroskopiske orme, der angriber sneglene. De kan købes som et biologisk kontrolmiddel og blandes i vand, som derefter vander jorden.

5) Slut med gemmeleg

Fjern ukrudt, visne blade og andet organisk materiale fra haven, hvor sneglene kan gemme sig og lægge æg. Sørg for at få smidt dit haveaffald ud, når du har klippet det af - lug godt ud omkring bede, da små afkroge af ukrudt og fugtige steder lokker dræbersneglene til. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce