Vi kender alle bagepapir. Det dér lidt anonyme rullede stykke køkkenudstyr, man hiver frem, når småkager skal bages, eller når man er for doven til at vaske ovnpladen. Men det viser sig, at bagepapir faktisk har en evne, de færreste udnytter – og den kan redde din grill fra fedt, flammer og frustrerende rengøring.
Hvad hvis jeg sagde, du kunne grille bacon – uden det hele brænder på?
Jeps. Bagepapir tåler op til 220-230 grader – og det er rigeligt til langt de fleste grillopgaver. Det betyder, at du kan lægge et stykke bagepapir direkte på grillristen (eller endnu bedre: på en bakke eller støbejernspande ovenpå grillen), og bruge det til ting, der normalt ville fedte hele risten til eller falde igennem – som:
- Bacon
- Skiver af halloumi
- Løgringe
- Fintskårne grøntsager
- Rejer og små fisk
- Æg (ja, det kan lade sig gøre)
Det gør det pludselig muligt at lave morgenmad, smashburgers eller snaskede grøntsagsblandinger – uden at stå med en stålbørste og bande over indbrændte madrester bagefter.
“Men smelter det ikke?” – nej, ikke hvis du gør det rigtigt
Tricket er ikke at bruge det direkte over åben flamme. Hvis du griller med kul, så læg det over indirekte varme. Hvis du bruger gasgrill, så skru lidt ned for brænderne under papiret og lad varmen cirkulere. Så holder papiret, og maden bliver stegt og sprød uden at ligne noget fra en kulmine.
Du får samme effekt som en pande – bare uden at skulle slæbe hele køkkenet ud i haven.
Bonus: Næsten ingen rengøring
Når du er færdig, tager du bare bagepapiret og smider det ud. Det fedt og snask, der normalt ville klistre sig fast til din grillrist i et sortbrunt lag, er i stedet fanget på papiret. Det betyder: Mindre rensning. Ingen opvask. Mere tid til øl og afslapning.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Læs også: