Der er noget helt særligt over æblecrumble. Det er en dessert, der rammer lige midt i det danske efterårshjerte – sød, sprød, varm og perfekt med en kugle vaniljeis eller en klat flødeskum. Men i stedet for at smide den i den sædvanlige ovn i køkkenet, røg tærten denne gang i pizzaovnen. Jep. Æblecrumble i en pizzaovn.
Det hele er en del af en test i samarbejde med Ooni, hvor jeg har haft fingrene i deres nye Koda 2 Max over et par måneder efterhånden – en seriøs gasdrevet pizzaovn med dobbelt brænderkontrol, stegetermometer og plads til, ja, kæmpe pizzaer… eller netop en tærteform, hvis man er i dessertmode.
Hvorfor lave æblecrumble i en pizzaovn?
Fordi det er genialt simpelt – og smager endnu bedre, når det får lidt ekstra varme-kærlighed udefra. En pizzaovn som Ooni Koda 2 Max leverer høj, jævn varme, der giver den perfekte balance mellem sprød top og saftigt fyld. Crumblen får den der let karamelliserede overflade med knas og karakter, som en almindelig ovn godt kan bruge lidt hjælp til at opnå. Og så tager det ikke mere end et 6-8 minutters tid i den varme ovn – hvilket gør det til en perfekt spontan dessert, mens grillen eller pizzaudstyret alligevel er tændt og æblerne falder på græsplænen i efteråret.
Med de dobbelte brændere var det let at styre varmen, så den fik hård varme nedefra og en lidt mildere varme ovenfra – hvilket er helt ideelt til en dessert, der skal være blød i bunden og sprød på toppen. Resultatet blev en æblecrumble med masser af smag, flot farve og lige til at toppe med flødeskum direkte ved bordet. Pizzaovn eller dessertstation? I det her tilfælde – begge dele.
Fang opskriften herunder!
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Æbler
2 stk.
Mel
2 spsk.
Kokosmel
2 spsk.
Smør
2 spsk.
Brun farin
2 spsk.
Læs også: