Bagværk
Amerikanske Chocolate Chip Cookies
Det er svært at finde bedre opskrifter på den fantastiske chocolate chip småkage US-style
De amerikanske cookies er fætter til vores danske småkager og er nok hos mange højt på listen over guilty pleasures, forståeligt nok. Tager man endnu et kig på listen, finder man nok også chokolade. Kombinerer man de to, får man cookies med chokolade. Også kendt som måske, verdens bedste cookies; chocolate chip cookies.
I bund og grund er en hjemmebagt cookie ofte blot kombinationen af brun farin, mel, smør, bagepulver og æg – derfra kan man freestyle med sin egen opskrift og version af cookies, og dem findes der et utal af.
Cookies, eller selve ideen om en lille kiks eller kage med chokolade, stammer oprindeligt helt tilbage fra det persiske køkken i Persien i det 7. århundrede.
Derefter er ideen om en cookie blevet fortolket af mange forskellige lande, hvoraf USA har møntet ind på den og er blevet populære på amerikanske cookies – især Chocolate Chip Cookies.
Om du er til mørk chokolade, lys chokolade eller m og m's, er der ikke meget der slår denne lille mundvandsprovokatør – derefter kommer så det store spørgsmål:
Skal den perfekte cookie være blød eller sprød? Der er delte meninger – nogle elsker den bløde cookie, som er let sprød udenpå, men har en chewy midte, mens andre læner sig op af den danske småkage, hvor der være knæk og sprødhed hele vejen i gennem din cookie.
Hvis du leder efter den perfekte grundopskrift på cookies – så finder du den lige her: sådan laver du hjemmebagte cookies.
Hvis vi snakker amerikanske cookies, så skal den perfekte cookie helst have det sprøde ydre, og det lidt blødere chokoladefyldte indre – og denne perfekte kombination af sprødhed og chewy midte, finder du naturligvis i de amerikanske Chocolate Chip Cookies.
De kræver få ingredienser, utroligt nemme at bage, og så kan de holde konsistensen i lang tid, så længe at du opbevarer dem i en lufttæt beholder eller kagedåse. Holdbarheden afhænger naturligvis af dit fyld, men din cookie holder sig sprød og lækker i op til flere uger.
Du kan også sørge for, at dine cookies holder længere ved at fryse rå cookie dej ned i en fryser – du skal blot skære eller forme din cookie dough i portioner, og fryse det ned. Så kan du blot smide de ubagte cookies ind i ovnen og vente på, at de smelter og bager til de lækreste chocolate chip cookies.
Lækkersulten? Look no further, det får du med denne cookies opskrift, som er en utrolig nem og simpel opskrift.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Sukker
125 gram
Smør, stuetempereret
140 gram
Brun farin
125 gram
Æg
1 stk
Vaniljesukker
2 tsk
Hvedemel
250 gram
Bagepulver
0.50 tsk
Fint salt
0.50 tsk
Natron
1 tsk
Chokolade (mørk eller lys)
200 gram
Fremgangsmåde
Læs også: