Bagværk

Amerikanske Cookies med citron og hvid chokolade

Her er opskriften på de friske og fantastiske cookies med citronskal og hvid chokolade

Amerikanske Cookies med citron og hvid chokolade
Amerikanske Cookies med hvid chokolade og citron - Foto: Mandekogebogen.dk
Mikkel M. Vermeulen
Af Mikkel M. Vermeulen 5. maj 2022

Sprød-bløde amerikanske cookies er en lækker snack – den helt rigtige cookie har et sejt bid og en fantastisk smag, og så er det kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan putte i din cookie.  

En af mine absolutte favoritter er en lemon cookie med hvid chokolade. Egentlig er det bare en klassisk chocolate chip cookie med et twist. Det er en flot cookie, der har en god balance af sødme og syrlighed – og både smagen og duften af denne cookie har en friskhed, der især vinder hjerter over, i tankerne om noget sommerligt: Bør nydes i høj sol med en kop kaffe – eller iskaffe. 

Hvis du spørger mig efter den bedste cookie opskrift, må svaret være: Det varierer – men det er kun en halv sandhed, for det der varierer er nemlig fyldet – Jeg går altid tilbage til den samme grundopskrift på cookie-dej, den har nemlig vist sig at være helt perfekt, til at fremtrylle den rigtige konsistens. Opskriften er vores take på de bedste af de amerikanske opskrifter – og selvfølgelig omskrevet til vores egne måleenheder.  

Der er egentlig ikke noget hokus pokus i denne opskrift, dog vil jeg anbefale at man benytter usprøjtede økologiske citroner, da det er skallen af selve frugten der skal benyttes. Den revne citronskal blandes i dejen sammen med hakket hvid chokolade som det allersidste.  Prøv også at bage cookies med skal af lime for en mere krydret version – eller cookies med chokolade og appelsinskal, der giver en mere juleagtig stemning.

 

Bagetid og afkøling:

Bagetiden på denne version af cookies er lige knap 12 minutter, ved 175 grader i varmluftovn. Jeg vil anbefale at du holder øje ved ovnlågen når der er gået ti minutter. Lige så snart dine cookies begynder at blive lysebrune omkring kanterne, skal de ud – de kan godt virke ubagte i overfladen, men hvis "skallen" er begyndt at slå revner, er det helt perfekt – og så gælder det bare om at lade dem stå i mindst 5 minutter, så den færdige cookie kan nå at sætte sig. 

Ofte stillet spørgsmål: Kan man bage cookies uden æg eller fedtstof?

Vi får ofte spørgsmål om man kan bage amerikanske cookies uden æg eller uden fedtstof: Fedtstoffet kan du med garanti ikke undvære, men hvis du er løbet tør for æg, kan du til nøds bruge en erstatning: Blandt en spiseske eddike med en teske natron og lad blandingen reagere færdig – den kombination udgør det for et æg i normalstørrelse.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 10 min
Tilberedningstid 12 min
Antal 14 pers.

Ingredienser

Sukker 125 gram
Smør, stuetempereret 140 gram
Brun farin 125 gram
Vaniljesukker 2 tsk
Æg 1 stk
Hvedemel 250 gram
Fint salt 0.50 tsk
Bagepulver 0.50 tsk
Natron 1 tsk
Citron, økologisk 1 stk
Hvid chokolade 180 gram

Fremgangsmåde