Madnyheder

Artur Kazaritski og Freja Krarup vinder Sol over Gudhjems dessertkonkurrence 2025

Sol over Gudhjem blev kickstartet med et sødt brag.

Artur Kazaritski og Freja Krarup vinder Sol over Gudhjems dessertkonkurrence 2025
Foto: Sol over Gudhjem/via Ritzau
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 21. juni 2025

Fredag aften den 20. juni var der fuld blus på det søde køkken i Gudhjem, da Artur Kazaritski og Freja Krarup stak af med sejren i Sol over Gudhjems dessertkonkurrence 2025. Et makkerpar, der både havde det tekniske overskud og den kreative legesyge til at vippe konkurrenterne af pinden – og det var ikke hvem som helst, de dystede mod.

Stjernestøv og svedige pander

Konkurrencen, der i år for første gang fik sin helt egen dag på hovedscenen og blev sendt live på TV 2 Play, havde samlet et felt af danske og internationale kokke og konditorer, som alle kæmpede om titlen og hæderen i Danmarks måske mest ambitiøse dessertkonkurrence. Der skulle præsenteres en pre-dessert ud fra en mystery box og en fuldt udviklet dessertservering – begge med stramme krav til både smag og teknik.

Artur, development souschef på Michelin-restauranten Geranium, og Freja, chefkonditor på Hotel d’Angleterre, leverede noget nær en perfektion af en servering, der både spillede på nostalgi, overraskelser og præcision. Dommerne kvitterede med hele 271 point ud af 320 – og det var ikke bare på grund af den røgede sild i chokoladen, selvom den uden tvivl trak lidt ekstra point.

Historien gentager sig – med sødt på toppen

Det her er ikke første gang, Artur Kazaritski stikker af med guldet i Gudhjem. Han har tidligere vundet hovedkonkurrencen både i 2023 og 2024, og kan nu føje endnu en titel til sit Sol over Gudhjem-CV. Med Freja ved sin side blev det altså til en tredje sejr, og denne gang i dessertens navn. En ægte hattrick, der viser, at det ikke kun er hovedretterne, han mestrer.

Freja Krarup viste sig som en uundværlig partner. Selvom Artur flere gange pegede på hende som den reelle årsag til sejren, var kemien og samarbejdet tydeligt gengældt – og måske netop dét, der løftede dem op over konkurrenterne.

Sol over Gudhjem i sødt format

Festivalen Sol over Gudhjem har i mange år været kendt som Danmarks største gastronomiske begivenhed, hvor det bedste fra det nordiske køkken bliver vist frem i alt fra madmarkeder og talks til stjernespækkede konkurrencer. I 2025 blev formatet fordoblet med mere musik, større scene og flere madoplevelser, og for første gang fik dessertkonkurrencen sit eget spotlight.

Deltagerfeltet i år var noget for sig selv: Claus Henriksen og Gunnar Karl Gislason, Andreas Tancula Møller og Sandra Kjeldsen samt Dak Wichangoen og René Mammen. Navne, der i sig selv kunne fylde en stjerneguide – men det var altså Artur og Freja, der trak det længste strå og tog både æren, 20.000 kroner og to uger i en Audi Q4 e-tron med hjem.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.