Bao-boller er en gudespise.
De små, lækre og blege burgerboller, som er blevet tilberedt udelukkende med damp er geniale i det asiatiske køkken med snasket, spicy og friskt fyld.
Men bao-universet er meget mere end bare de klassiske bao-boller, som man kan fylde med alt fra Sticky Pork Belly til tofu og lynstegte grøntsager.
Der findes nemlig også en række forskellige varianter i det asiatiske køkken, hvor bao-bollen bliver lukket omkring fyldet, så det nærmest bliver en indbagt bao.
De går ofte under navnet Baozi og kan fyldes med alskens lækkerier!
Jeg har langt om længe fået kastet mig over opskriften på dem, da jeg har fået en ny ovn til test fra Electrolux – den går under navnet 900 SteamPro og har den egenskab, at den kan dampbage forskellige ting – læs vores anmeldelse af Electrolux 900 SteamPro.
Og den er fænomenal til bao-universet!
Bevares – en bambuskoger kan noget, men det er tit lidt besværligt, svært at styre og tager lang tid.
Med ovnen? Så kan jeg bare smide to bradepander ind i ovnen og så er der perfekt dampede bao-boller 15 minutter senere.
Så jeg gik i krig med Baozi, som jeg kombinerede med en af mine opskrifter, jeg udviklede tidligere på ugen – nemlig Braiseret Tværreb.
Men du kan fyldte lige det i, du har lyst til.
Alt fra vegetarisk fyld, Vietnamesisk Pork Bowl, flæskestegsrester, kødsovs og meget, meget andet – men jeg vil anbefale en lækker, braiseret ret fra det asiatiske køkken.
Herunder får du teknikken til at lave Baozi:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Hvedemel
300 gram
Vand
200 gram
Gær
15 gram
Sukker
2 tsk
Fint salt
1 tsk
Eksempelvis braiseret tværreb, se opskriften længere oppe
1 stk
Forårsløg
3 stk
Læs også: