Mandekogebogen

Boller i karry - en nem hverdagsopskrift

En ægte klassiker: Boller i karry.

Det bliver ikke meget mere ærkedansk end en omgang boller i karry!

Helt klassisk opskrift med en god karry, saftige kødboller og en cremet karrysovs. 

Hvis du lige mangler tricket eller opskrift til en god grundbase for en boller i karry, så kan du læse med her.

Grundopskriften er et sikkert hos både børn og voksne, og så kan du desuden opgradere den med lidt revet æble, nogle lækre stykker rodfrugter eller lignende.

Men denne opskrift? Den kører gammeldags!

Boller i karry er en ret, som de fleste kan være med på - den klassiske opskrift med opbagt sovs og en simpel og nem karrysauce.

Du kan altid selv optimere din ret ved at få de bedste råvarer og ingredienser i hus - karry er jo nærmest en religion i sig selv, og du kan lave den med de fleste slags gule karry, der findes.

Alt fra klassisk gul karry i supermarkedet til hjemmelavede versioner med nøje afmålte krydderier. 

Boller i karry er den nemme hverdagsret og en klassiker i de danske hjem - i sær hos børnefamilier, da den foruden at være simpel, nem og let at lave også er billig og elsket af mange børn. 

Følg med herunder, hvor du får en ægte klassisk opskrift på boller i karry med stor velsmag og få ingredienser - perfekt hverdagsmad!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Boller i karry

Dansk klassiker!

4 portioner 40 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram hakket halve- og svinefars (eller bare ren svinefars)
  • 2 stk løg
  • ½ tsk revet muskatnød, kan undlades
  • 1 tsk salt + peber
  • 1½ spsk. karry
  • 60 gram smør
  • 2 stk laurbærblade
  • 2 dl piskefløde/madlavningsfløde
  • 2 spsk. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Start med at røre din fars sej med 1 tsk. salt - herefter blender du 1 løg sammen med 0,5 deciliter mælk. Det kalder jeg 'løgmælk', og er en god måde at kombinere væsken, som man tilsætter til sine kødboller, med løget - så undgår du at få store stykker løg i og får en mere ensformig fars.
  2. Tilsæt løgmælken til farsen sammen med 0,5 tsk. friskkværnet peber og muskatnød (hvis du bruger det). Rør det til en ensformig masse.
  3. Varm en gryde op med en liter vand til kogepunktet - mens gryden varmer op, former du kødbollerne til lidt større end golfbolde.
  4. Når vandet koger, tilsættes laurbærblade, 1 tsk. salt og eventuelt et par peberkorn, hvis du har - læg kødbollerne i det kogende vand. Lad dem småsimre i vandet i 8-10 minutter og tag dem herefter op og læg til side.
  5. I en anden gryde smelter du smørret, og når det begynder at bruse op, tilsætter du karryen - lad det brune lidt, hvorefter du tilsætter hvedemelet. Lad det brune lidt af sammen med karryen, så du får melsmagen væk.
  6. Herefter øser du skefulde af væsken, som kødbollerne blev kogt i, over i gryden lidt af gangen. Rør rundt med et piskeris, og spæd til løbende - melet jævner saucen for hver skefuld væske, du tilsætter gryden, så du skal ramme et punkt, hvor det er let tyktflydende - tilsæt her fløden, som cremer saucen ind. Smag løbende til med eventuelt mere karry, salt og peber.
  7. Når saucen er smagt til, tilsættes kødbollerne, som lunes igennem - herefter er det klar til servering!
Del

Seneste nyt

ANNONCE