Aftensmad
Chicken Tenders
Knasende sprøde kyllingesnacks!
Fried Chicken eller kylling, som er blevet friteret, er en sand klassiker, når vi snakker fastfood, tømmermændsmad eller den hurtige snack.
Og mens man kan fange en pose hotwings eller friturestegt kylling ved nærmest hvert gadehjørne i disse tider?
Så vinder man altså ret stort på smagen, hvis man laver det selv!
Og det er ganske nemt.
Chicken Tenders er den nemmeste slags fried chicken, da man blot skal bruge kyllingebryst i skiver, som så skal vendes i en krydderiblanding i kærnemælk og til sidst dækkes i krydret mel og friteres.
Nemt enkelt og utrolig velsmagende.
Og tricket til at få den rigtige panering på din fried chicken, så det nærmest ligner flager af cornflakes?
Det gør man ved at lade kyllingerne beholde et godt lag af kærnemælksmarinaden på, når man løfter den over i melblandingen.
Herefter begraver man kyllingen i melet og klemmer sammen omkring den med hænderne – det skal nogle folder, kanter og 'snirkler' som gør, at overfladen ikke bare bliver en jævn panering, men med sprøde, knasende stykker.
Nemt enkelt og lækkert – du kan marinere dine kyllinger i alt fra 2 timer til natten over. Jo længere jo mere smag. Og kærnemælken er med til at mørne kødet.
Fang min opskrift herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Kyllingebryst
300 gram
Kærnemælk
3 dl
Røget paprika
1.50 tsk
Fint salt
1 tsk
Friskkværnet peber
1 tsk
Cayennepeber
1 tsk
Hvedemel
2.50 dl
Fint salt
0.50 tsk
Barbecue-krydderi, kan undlades
2 tsk
Bagepulver, kan undlades
1 tsk
Røget paprika
1 tsk
Fritureolie/solsikkeolie
4 dl
Læs også: