Mandekogebogen

Chili con Carne

Hverdagsklassikeren!

Chili con carne findes i mange versioner, men denne opskrift går tilbage til klassisk madlavning og de gode, gamle opskrifter. 

Se med herunder og få den klassiske opskrift på en god og solid hverdagsret - herfra kan du altid freestyle med 'tøm køleskabet'-teknikken!

Chilimængden varierer fra person til person - rød chili er den meget almindeligt brugte udgave, men hvis du har nogle onde habaneros eller lignende hængende hjemme i orangeriet - gå amok!

ANNONCE

Chili con carne

Klassisk og spicy!

4 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 1300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 350 gram røde bønner
  • 2 stk løg
  • 2 stk peberfrugt, røde
  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 stk hakkede tomater, dåse
  • 3 dl bouillon
  • 1 spsk. paprika
  • 1 stk rød chili
  • 1 tsk oregano
  • 2 fed hvidløg
  • 3 stk bladselleri
  • 1½ tsk spidskommen, stødt (kan udelades)

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg. Skær peberfrugt i tern.
  2. Svits de tre ting i en gryde med olivenolie og tilsæt farsen. Brun grundigt af.
  3. Til hakket tomat, hakket bladselleri, hakket chili (smag altid på den først!) bouillon og krydderierne.
  4. Lad dem simre i 10 minutter, hvorefter du tilføjer bønnerne og lader det simre videre i yderligere 10-15 minutter. Smag til undervejs.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt