Mad

Christian Wellendorf er Danmarks næste håb ved verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence

Næste Bocuse-håb!

Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 20. maj 2025

Det kræver mere end bare gode knive og en fond, der har simret i tre døgn. Når man stiller op til Bocuse d’Or, så stiller man op til det absolut ypperste inden for kokkekunst – og nu har Danmark fundet sin næste deltager til det gastronomiske verdensmesterskab.

Kampen om æren i Nykøbing Falster

Fredag den 16. maj blev Torvet i Nykøbing Falster forvandlet til en nervepirrende slagmark af smage, teknikker og skarpe knive, da tre af Danmarks største kokketalenter kæmpede om æren af at repræsentere Danmark ved næste runde af Bocuse d’Or. Efter 5,5 timers intens koncentration i feltkøkkenet blev det Christian Wellendorf fra Babette, der løb med sejren.

Han har nu billet til Bocuse d’Or Europe i 2026 – og hvis alt går som planlagt, venter verdensfinalen i Lyon i 2027. Og lad os være ærlige: Det er lidt af en big deal.

Hvad er Bocuse d’Or egentlig?

Hvis man ikke er hardcore gastrofan, så lyder det måske lidt som en vin. Men Bocuse d’Or er intet mindre end verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence – en slags olympiade for kokke, opfundet af den legendariske franske mester Paul Bocuse.

Her handler det ikke kun om at lave mad, der smager fantastisk. Det skal også være præcist, elegant og teknisk overlegent – og der skal leveres under pres, foran dommere og publikum, i et miljø hvor hvert sekund tæller.

Arla Unika og visionerne bag

Arla Unika var sponsor for konkurrencen og havde naturligvis også snuden med i gryden under finalen på Madens Folkemøde. Ifølge Frederic Viking, Head of Marketing and Innovation, handler det om at komme helt tæt på de kokke, der er med til at flytte grænserne for, hvad dansk gastronomi kan.

“Mange af vores osteidéer er opstået i dialog over en ret eller idé,” siger han. Og det giver mening – for hvis man skal lave noget nyt og vildt, så kræver det inspiration. Og det er præcis det, der opstår, når topkokke og passionerede mejerister mødes over varme tallerkener og visionære smage.

Fra Falster til verdensscenen

Med titlen som Danmarks Bocuse d’Or-kandidat følger nu måneders intens træning. Teknikker skal forfines, samspillet med commis (køkkenassistenten) skal sidde lige i skabet, og alle detaljer – fra garniture til saucer – skal spille som et symfoniorkester.

Christian Wellendorf står foran en rejse, hvor han ikke bare skal konkurrere for sig selv, men for hele det danske køkken. Og hvis tidligere danske præstationer ved Bocuse d’Or er nogen indikator, så er chancerne gode.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.