Det lette

Coxinha

Sprøde, lækre snacks.

Coxinha
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 18. juni 2021

Hvis du går og mangler en lille lækker forret til gæsterne, en snack til velkomstdrink eller bare har en rest af kold kylling, du gerne vil forvandle til et nyt måltid?

Så er brasilianske Coxinha et solidt bud!

Coxinha er en opskrift på små friturestegte kugler, som formes til en dråbeformet snack. Det er i og for sig en slags krokette, men hvor man fylder dem med cremet kylling og pakker den ind i en kogt dej.

Derefter paneres den og ryger en tur i den gyldne brønd!

Selve formen stammer fra den måde, den originalt bliver lavet på – nemlig med kød fra kyllingeben, så selve kroketten skal efterligne den kødfulde del af et kyllingelår. 

Selve opskriften menes ar stamme fra det 19. århundrede – og i moderne tid er det blevet en meget populær form for streetfood og snack, du kan nappe på din tur i gennem bybilledet.

Fang mit take på autentiske coxinhas herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 8 pers.

Ingredienser

Kold kylling, tilberedt 150 gram
Friskhakket persille 3 spsk.
Paprika 1 tsk
Flødeost 2 spsk.
Hvidløg 2 fed
Løg 1 stk
Hønsebouillon - eller grøntsags 1 dl
Vand 1 dl
Hvedemel 100 gram
Panko-rasp 2 dl
Æg 1 stk
Fritureolie/solsikkeolie 400 ml

Fremgangsmåde