Coxinha
Sprøde, lækre snacks.
Hvis du går og mangler en lille lækker forret til gæsterne, en snack til velkomstdrink eller bare har en rest af kold kylling, du gerne vil forvandle til et nyt måltid?
Så er brasilianske Coxinha et solidt bud!
Coxinha er en opskrift på små friturestegte kugler, som formes til en dråbeformet snack. Det er i og for sig en slags krokette, men hvor man fylder dem med cremet kylling og pakker den ind i en kogt dej.
Derefter paneres den og ryger en tur i den gyldne brønd!
Selve formen stammer fra den måde, den originalt bliver lavet på - nemlig med kød fra kyllingeben, så selve kroketten skal efterligne den kødfulde del af et kyllingelår.
Selve opskriften menes ar stamme fra det 19. århundrede - og i moderne tid er det blevet en meget populær form for streetfood og snack, du kan nappe på din tur i gennem bybilledet.
Fang mit take på autentiske coxinhas herunder:
Coxinha
Sprøde snacks med kylling!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 150 gram kold kylling, tilberedt
- 3 spsk. friskhakket persille
- 1 tsk paprika
- 2 spsk. flødeost
- 2 fed hvidløg
- 1 stk løg
Dej
- 1 dl hønsebouillon - eller grøntsags
- 1 dl vand
- 100 gram hvedemel
Panering og stegning
- 1 stk æg
- 2 dl panko-rasp
- 400 ml fritureolie/solsikkeolie
Fremgangsmåde
- Start med at trevle din kylling i små strimler. Varm en pande op med en sjat olivenolie - skær løg og hvidløg ud i små stykker og svits dem i olien. Tilsæt kylling og paprika og lad det stege i nogle minutter.
- Hæld blandingen i en skål og lad det køle af, før du vender det med flødeost og persille - smag til med salt og peber.
- Hæld i mellemtiden bouillon og vand i en gryde og bring det i kog - tilsæt hvedemelet og rør rundt under kogningen, indtil du får en sammenhængende dej.
- Hæld dejen ud på bordet og ælt det sammen, når det er afkølet nok til at kunne røre ved det - mens det stadig er lunt, deles dejen i 8-10 kugler. Hver kugle trykkes flad til en lille cirkel, hvorpå du lægger en spiseskefuld af fyldet.
- Dejen er en smule porøs, så saml dem forsigtigt og form dem til en dråbeform, som omslutter fyldet. Lad dem stå og sætte sig og køle af på bordet i 10 minutter.
- Find to dybe tallerkner frem - pisk ægget sammen i en den ene og hæld panko-raspen i den anden. Når dine kroketter er afkølet, vendes de i æggemassen og dernæst i pankoraspen.
- Varm olien op til ca. 160-170 grader og friter dem 2-3 af gangen, indtil de er gyldne og sprøde - sørg for at lave dej-laget tyndt, ellers skal de have lidt ekstra i olien. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir og server straks.