Crunch Wraps med lam
Smagfuld, julet version!
Juletiden er ofte spækket med alskens lækkerier, der hører til højtiden - det kan være alt fra flæskesteg til juleskum eller måske brunede kartofler eller rødkål.
Men en hel måned bare med julemad? Det kan blive lidt trivielt i længden - så traditionen tro, laver jeg nogle fortolkninger og variationer på opskrifter i juletid, som leger lidt med julesmage og krydderier - men på en ny måde!
I et nyt samarbejde med irske Bord Bia og Irish Meat, der leverer noget af det skarpeste lammekød fra den grønne ø, har jeg lavet en lille smagfuld adventskalender, hvor jeg hver søndag i advent lancerer en ny opskrift med lam.
I første omgang kører vi en skøn variant af Crunch Wraps, hvor jeg har brugt lammemørbrad - en smørmør udskæring, der passer perfekt til fyld i wraps og sandwich.
Derfor har jeg lavet Crunch Wraps med lam, som kombinerer julekrydderier med friskt fyld, rød spidskål og bagte søde kartofler i tern - smagfuld, sødmefuldt, varmende og lækkert!
Fang opskriften herunder:
Crunch Wrap med lam
julet og smagfuldt!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 300 gram lammemørbrad (alternativt lammefilet)
- 100 gram sød kartoffel
- 1 håndfuld rød spidskål
- ½ stk agurk, skåret i skiver
- 6 stk cherrytomater
- 1 dl cremefraiche (jo, federe, jo bedre!)
- 6 stk tortillas
- 1 håndfuld taco-chips
- 150 gram cheddar, revet
Spice Mix
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk allehånde, stødt
- 1 tsk paprika
- 1 tsk kanel, stødt
- 1 tsk rosmarin, tørret
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skær din sød kartoffel i små tern, vend dem i lidt olie, salt og peber - bag dem i ovnen i 15 minutter, indtil de er møre.
- Skær din lammemørbrad i helt tynde skiver. Bland det sammen med spice mix og olivenolie. Steg det ved høj varme i 3-4 minutter, indtil det er gennemstegt.
- Læg en tortilla på bordet og drys cheddar - fordel lammekød, spidskål, tomater, agurk, 1 spsk. cremefraiche, et par chips og afslut med lidt mere ost.
- Fold siderne ind og efterfølgende toppen og bunden, indtil du har lukket den sammen - steg dem nu på en varm, tør pande i et par minutter på lukkesiden, så osten smelter den lukket. Steg 2-3 minutter på den anden side også, indtil alt er gennemvarmet og fået en stegeskorpe.