Madnyheder

Den skjulte 2-stjernede Michelin-restaurant midt i et supermarked

En uventet perle.

Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 9. oktober 2025

Forestil dig, at du går ind i et helt almindeligt supermarked for at købe lidt vin, måske et par friske grøntsager — og ender med at stå få meter fra en af verdens mest anerkendte Michelin-restauranter. Det lyder som en scene fra en madnørds drøm, men i New York er det præcis, hvad du får hos Chef’s Table at Brooklyn Fare.

Restauranten ligger nemlig gemt inde i et af byens Brooklyn Fare-supermarkeder, og det er lige så mystisk, som det lyder. Her bag rækkerne af hverdagsvarer gemmer sig en kulinarisk oplevelse i verdensklasse — en kontrast så skarp, at den næsten føles teatralsk.

Fra Brooklyn til Manhattan

Chef’s Table at Brooklyn Fare startede faktisk, som navnet antyder, i Brooklyn tilbage i 2009. Dengang var konceptet ret intimt: 18 pladser placeret direkte omkring køkkenet, så gæsterne kunne følge med i hver eneste bevægelse, mens kokkene tryllede. Det var en slags luksuriøs middag i et åbent køkken, hvor maden var kunst, og stemningen familiær.

Men succesen voksede hurtigt. Restauranten flyttede senere til Manhattan, hvor den i dag fortsat serverer sin berømte tasting menu – en oplevelse, der koster 360 dollars pr. person, før man overhovedet har talt vin, skat og drikkepenge med. Michelin-stjernerne har været både tre og to gennem årene, men i dag holder stedet stolt fast i sine to funklende stjerner.

En middag, der kræver planlægning

Lad os slå fast: man falder ikke bare tilfældigt ind på Chef’s Table at Brooklyn Fare. Der er ingen spontane besøg her. For det første kræver bordreservationen et depositum på 200 dollars, og for det andet er det et sted, hvor man planlægger sit besøg som en begivenhed i sig selv.

Gæsterne bevæger sig gennem supermarkedets gangarealer, som var de på vej ind i en hemmelig klub, og ender pludselig i et helt andet univers – et roligt, dæmpet rum, hvor tallerkenerne bliver serveret som små kunstværker. Menuen er især kendt for sine seafood-inspirerede retter, hvor hver bid balancerer mellem det japansk inspirerede og det klassisk franske.

Supermarkedet som kulisse

Det er næsten poetisk: en af verdens dyreste restauranter gemt i et sted, hvor man ellers handler mælk og toiletpapir. Kontrasten er så skarp, at den nærmest bliver en del af oplevelsen.

Brooklyn Fare fungerer som en slags ydre skal – et beskedent skjold omkring en kulinarisk juvel. Og måske er det netop det, der gør stedet så fascinerende. Det føles ikke som et traditionelt luksussted, men som en hemmelig klub for madentusiaster, der ved, hvad de går efter.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.