Mandekogebogen

Den store guide til julekalender 2022

Hvilken julekalender skal du have i år?

Hvilken julekalender skal jeg vælge i år?

Et af livets store spørgsmål, som vi år efter år har gjort vores bedste for at besvare!

Julen er på trapperne og nu er tiden kommet til at kigge på de små, selvforkælende lækkerier, man kan finde på årets udvalg af julekalender 2022. Foruden julehjerter, juletræ, familiehygge og alle de ting, vi forbinder med december-årstiden er der mange, der ynder at få sig en julekalender til at tilsøde julemåneden.

Julekalender fås både i adventsversioner og i julekalendere, der har en låge hver dag fra den 1 december til den 24 december - hver sin charme!

Og med tiden er der kommet utroligt mange forskellige versioner oag varianter på markedet - hvad enten vi snakker chokolade og lakrids eller måske champagne, øl og kaffe.

Der er absolut noget for enhver smag.

Traditionen tro er vi kommet til et af årets højdepunkter for mange danskere - nemlig årets julekalender-guide 2022! Vi har igen i år samlet nogle af de mest interessante julekalendere på markedet, hvor vi med garanti har en eller flere med, som falder lige i din smag - der er skønne gengangere, nye spillere og stort tryk under selvforkælelse og julehygge!

Der vil også være en selvstændig julekalender dedikeret til øl, som kommer senere på sæsonen. 

Herunder kan du lige se en hurtig overskrift-oversigt over de julekalendere, vi har med i guiden - hver julekalender er derefter beskrevet spoiler-frit, så du kan overveje, om det skal være årets julekalender.

Enjoy!

ANNONCE
Julekalender 2022
  • Xocolatl chokoladekalender
  • Bagsværd Lakrids-adventskalender
  • Oliviers og Co. gourmet-julekalender
  • Carstensens Tehandel tejulekalender
  • Simply Chocolate julekalender med 60 chokolader
  • Kaffeporten kaffe- og thejulekalender
  • Karamel Kompagniet karameljulekalender
  • Sweetkynd vingummi- og snackkalender
  • Dinluksus kaffebønnejulekalender
  • Vinuniverset vinjulekalender
  • Ole chokolade dessertchokoladejulekalender
  • Karamelleriet karamelkalender
  • Ankerkraut krydderimix-julekalender
  • Almuegaarden bolchejulekalender
  • Ønsk Kaffe kaffeadventskalender
  • Fever Tree G&T-julekalender
  • LIE Gourmet delikatesseadventskalender
  • Sv Michelsen chokoladejulekalender
  • Wally & Whiz vingummi-julekalender
  • The Mallows skumfidus-julekalender
  • Lakridsbybulow lakridskugle-julekalender
  • Drikportvin portvinsjulekalender
  • Lakridseriet lakrids-julekalender
  • Koro snack-julekalender
  • Nordthy slik- og chokoladejulekalender
  • Champagne for Alle champagnejulekalender
  • Nute Te tebrevsjulekalender
  • Valrhona chokolade-julekalender
  • Estate Coffee advent- og kaffekapselkalender
  • Jelly Belly vingummi-julekalender
  • Cocoture chokoladekuglejulekalender
  • Kun Det Bedste Julekalender
  • Haupt Lakrids-lakridsjulekalender
  • MyMuesli-myslijulekalender
  • Lakritsfabriken-lakridsjulekalender
  • Les Confitures a l'Ancienne-marmeladejulekalender
  • After Eight-mintchokoladejulekalender
ANNONCE
Julekalender med fyldte chokolader - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med fyldte chokolader

Xocolatl chokoladekalender

Sønderjysk chokolade-kvalitet for alle pengene finder man i Christiansfeld hos Xocolatl, som de seneste år har ligget helt i toppen på fyldte chokolader med både smag, udseende og ‘knæk’.

Hvert stykke er en rendyrket kunstværk, og så er de kendt for at kalender-designs, hvor man lige skal overtale sig selv til at ‘spolere’ den ved at åbne den - de er så flotte!

I år har de blandt andet lavet deres Winterland-kalender, som foruden sit fine minimalistiske juledesign er fyldt med lækre, fyldte chokolader med alt fra appelsincreme til mint-karamel.

Deres helt store banger i år - foruden deres ikoniske sønderjyske julekalender - er deres økologiske 2-personers-kalender, som er mindst lige så utrolig flot, som den er velsmagende. Opfindsomme smage, det perfekte knæk og fine små mini-pakker hver dag i en skræddersyet pap-julekrans. Når pynt og velsmag går op i en højere enhed!

Pris, Winterland: 230 kroner

Pris, økologisk-chokoladekalender: 475 kroner

ANNONCE
Julekalender med plader af lakrids. - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med plader af lakrids.

Bagsværd Lakrids-adventskalender

Hvis du ikke har stødt på Bagsværd Lakrids før, så er tiden kommet - det er, i kid you not, noget af verdens bedste lakrids. Det er helt vanvittigt.

Deres koncept kører på, at man køber plader af lakrids, som man så skærer ud i hapsere med en skarp kniv - ingen overtræk, chokolade eller andet ‘pynt’. Rendyrket lakrids af den fineste kaliber som har den vildeste konsistens, der både er fast og samtidig smelter på tungen - der er ikke andet på det danske marked, som har den hypnotiserende synergi mellem den dybe lakrids-smag og konsistens.

Og deres julekalender sørger for, at du kommer hele butikken igennem med alt fra deres klassiske lakrids-variant til vanilje og julesmage. Et eventyrligt dyk ned i en verden af lakrids, som du aldrig har oplevet før. Og så er der endda to ekstra låger til juleaften og nytår - så du ikke løber tør lige foreløbig!

Det er lidt ligesom, når man prøver at bage pita selv for første gang, så går man aldrig tilbage til butiksudgaven - og Bagsværd Lakrids? De giver baghjul til langt størstedelen af lakridsmarkedet, når vi snakker ren lakrids!

Pris: 399 kroner 

ANNONCE
Julekalender med gourmet-produkter til spisning og madlavning.  - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med gourmet-produkter til spisning og madlavning.

Oliviers og Co. gourmet-julekalender

Gourmet-julekalenderen over dem alle er tilbage! De gode folk hos Oliviers og Co. har tryllet deres fineste varer frem igen i en lille, smagsprøvevenlig julekalender, som for alvor åbner dørene for alverdens lækre fristelser fra Middelhavslandene. Vi snakker alt fra små flasker af luksuriøs olivenolie eller smagsolier til små lækre trøfler og tapenade og cremer - enhver amatørkoks våde drøm, hvor man ikke ‘blot’ for spiselige ting bag hver låge, men noget man rent faktisk også kan bruge i madlavningen og længere tid. Rendyrket feinschmeckeri til køkkenet fyldt med overraskelser, smagsoplevelser og et indblik i nogle af de lækreste råvarer til det gode liv. Jeg må dog advare - man bliver ret så hooked på produkterne, så det en julekalender er et spadestik til en længerevarende fascination af Oliviers og Co.!

Pris: 599 kroner

ANNONCE
Julekalender med spændende te-breve.  - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med spændende te-breve.

Carstensens Tehandel tejulekalender

For første gang har vi de lækreste te-breve med fra Carstensens Tehandel, og forventningerne var store, da vi fik prøvesmagt deres produkter i forbindelse med Xocolatls sønderjyske julekalender sidste år - og vi kan blot sige? Forventningerne blev mere end indfriet!

Tehandlen har de lækreste, opfindsomme og spændende varianter bag hver låge hele vejen op til juleaften - og som en ekstra lækker effekt, er der to tebreve hver dag, så du kan dele den med din partner. Det er den perfekte mulighed for at få Carstensens Tehandel som en ny favorit på te-pusher-fronten, da hver låge byder på unikke varianter fra deres storslåede udvalg - alt fra klassiske tetyper til kombinationer med forskellige krydderier og smage.

En fantastisk julekalender, som både varmer i de kolde decemberdage og også spreder julehyggen med smagfulde, velduftende kreationer. Sublimt veludvalgte råvarer og sammensætninger!

Pris: 329 kroner

ANNONCE
Julekalender med chokolade-bidder.  - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med chokolade-bidder.

Simply Chocolate julekalender med 60 chokolader

Igen i år er skaberne af den måske længste julekalender på banen med deres geniale koncept. Julekalenderen er på mange måder en klassisk størrelse, men de har været så smarte at lave hele 30 låger - det er nemlig sådan, at der findes små halve låger, som indeholder en ekstra chokolade-overraskelse til de dage, hvor arbejdet måske har været lidt hård eller du har sovet dårligt.

Så kan du nemlig selv disponerer dine chokolader til de dage, hvor det virkelig tæller. Og i år har de også lavet konceptet til en dele-udgave, hvor dig og din partner får hver jeres 30 låger -genialt. Kalenderen byder på deres små smagfulde chokolader i trekantede former, der giver et indblik i deres lækre sortiment - eksempelvis Persian Perry som er en af de bedste kombinationer af hvid chokolade og lakrids på markedet. Derudover er der små minibarer fra deres sortiment, hvor eksempelvis deres Fresh Freddie med mint er sublim i smagen.

Pris: 599 kroner

ANNONCE
Julekalender med kaffebønner og te-breve. - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med kaffebønner og te-breve.

Kaffeporten kaffe- og thejulekalender

Er du til nøje udvalgt, nørdet og smagfuld kaffe, så skal du slå et smut forbi kaffebutikken Kaffeporten på Amager - her kan du få de lækreste kaffebønner fra det Columbianske højland. Og i år har du nu mulighed for at prøve deres sortiment i deres spritnye julekalender - en kaffebønnejulekalender, som hver dag i dagene op til juleaften byder på en lækker pose 50 g kaffebønner med forskellige ristningsgrad og smag.

Kaffeporten har virkelig gjort en indsats for at finde så mange forskellige som muligt, så man kan udfordre ikke blot sine smagsløg men også sin kaffe-viden - alle sammen økologiske og smagfulde. Og som en ekstra lille julekalender fra Kaffeporten, har de også produceret en the-julekalender, som er utrolig charmerende og hyggelig - hver låge er et lille hus eller tårn i en lille dekorativ julelandskab.

En fantastisk opfindsom idé, hvor man skal åbne hvert hus i løbet af december og se, hvilken velsmagende tebrev gemmer sig bag bygningen. Her kan vi virkelig snakke om en julekalender, hvor dens dekorative indvirkning spiller en lige så stor rolle som selve smagen - og der er noget for enhver smag med alskens forskellige blends, der får julelandskabet til at dufte!

Pris, kaffekalender: 499 kroner

Pris, thekalender: 299 kroner

ANNONCE
Julekalender med karameller.  - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med karameller.

Karamel Kompagniet karameljulekalender

Her snakker vi karameller af fineste skuffe med autentiske, originale og gammeldags forskrifter med et ægte håndværk, der er blevet bevaret med ‘Mormors opskrifter’, som daterer helt tilbage til 1894 - og deres julekalender som altid ingen undtagelse.

I deres famøse ‘Julemorgen’ er et fantastisk gourmet-eventyr i deres forskellige varianter, som byder på alt fra klassiske karameller med forskellige teksturer til karamelkugler og barer. Alt sammen pakket i en underskøn nærmest bog-formet julekalender, hvor man åbner for eventyret og dykker ned i Jul på Bornholm.

Smagfuldt, spændende og en fryd for øjet, hvor kalenderen både agerer julepynt og snacksult-stiller i juletiden - julekalenderen gemmer på to karameller hver dag. Så kan du enten bruge det som en deler, eller som en selvforkælelse til morgen- og aftenskaffen!

Pris: 365 kroner

ANNONCE
Julekalender med vingummi, snacks og mere.  - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med vingummi, snacks og mere.

Sweetkynd vingummi- og snackkalender

 Sweetkynd er forholdsvis nye på markedet med en ret så interessant spiller på markedet i forhold til gourmet-vingummi - den er nemlig lavet med rosé-vin, som giver en lækker, syrlig og dyb smag til de i forvejen varierende smagsnuancer i sortimentet. Og selvom vi uden tvivl er klar på en julekalender, som går all-in på ét slags produkt, så er Sweetkynd så smarte, at de har lavet en collab-julekalender, hvor man får forskellige ting fordelt over hele juleperioden - de har blandt andet lavet samarbejde med skumfiduser fra Mallows, chokolade fra Mellow og lækre hapsere fra Pure Bites. Et slaraffenland af forskellige smage i hele julemåneden med fokus på, hvordan man kan trylle med økologiske råvarer og ikke gå på kompromis med smag, konsistens og hygge!

Pris: 319 kroner

ANNONCE
Julekalender med kaffebønner.  - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med kaffebønner.

Dinluksus kaffebønnejulekalender

I den mørke vintertid går man aldrig galt i byen med en god kop kaffe, og igen i år står DinLuksus for nogle af de lækreste kaffebønner. Julekalenderen giver dig hver dag 60 g kaffebønner, som er ristet og håndteret på forskellige måder og fra forskellige lande - et slaraffenland af smagfulde nuancer i kaffeuniverset, som for alvor sørger for både varmen og hyggen i december!

Der er små, hyggelige poser hver dag, som både beskriver navn og indhold, ristningsgraden, styrken og desuden har lavet små, søde tegninger på hver, så man kan se, hvilke smagsnuancer kaffen besidder - og det er overraskende brugbart til en børnefamilie, kan jeg understrege, hvor mine børn har nydt godt af at gætte, hvad billederne betyder og hvad kaffen dufter af, inden den røg på kaffemaskinen. Årets hyggeligste kaffejulekalender!

Ps: Du kan også bestille formalet kaffe til filter og stempelkande!

Pris: 499 kroner

ANNONCE
Julekalender med vinflasker.  - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med vinflasker.

Vinuniverset vinjulekalender

Vinuniverset er igen på banen med deres ikoniske julekalendere til folk, som elsker et godt glas rødvin. Det er en multifunktionel julekalender, som kan bruges til rigtig mange forskellige formål - eksempelvis dig, der gerne vil udvide din viden om forskellige vinhuse og typer, såvel som dig, der elsker vin, men måske har svært ved at få drukket en hel flaske alene. Julekalenderen giver dig et indblik i forskellige små vinhuse, som både kommer fra Tyskland, Frankrig Spanien og Portugal. Det som gør kalenderen spændende er, at den vælger en solid blandet landhandel af forskellige vinhuse - både kendte og ukendte - så man får et lækkert overblik og indblik i en vinverden, man måske ikke støder på i supermarkedet hver dag. Et smagfuldt dyk ned i vinens verden, som byder på spændende kreationer på små 10 cl flasker - perfekt til et enkelt glas vin og en ekstra nøk op på julehyggen bag hver eneste låge! En utrolig hyggelig, lærerig og velsmagende julekalender, som spreder vinhyggen langt ind i julemåneden.

Pris: 849 kroner

ANNONCE
Julekalender med dessertchokolader.  - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med dessertchokolader.

Ole chokolade dessertchokoladejulekalender

Kvalitetschokolade og lækre, fyldte chokolader finder du i årets julekalender fra Ole Chokolade, som igen i år har fyldt deres delekalender med et storslået udvalg af lækre smagfulde oplevelser fra deres store sortiment - og en af de ting, jeg altid har rost dem for, er, at de kører meget klassisk og med stringente smage.

Men så bare med et ekstra nøk op på kvalitet, smag og konsistens! Og igen skal der lydes et bragende bifald for, at de bruger ren marcipan så meget i deres julekalender - det ser man bare ikke meget af længere, hvor smagene ofte bliver en kende for avancerede. Her kører vi klassisk med dyb smag, lækre klassiske varianter såsom nougat, marcipan med mørk chokolade og mørk chokolade med intens karamel - det fungerer bare!

Julekalenderen sørger desuden for en skøn lille ekstra overraskelse den 24 december, hvor der er hele 4 chokolader bag lågen. Chokolade-symfoni, der vil noget!

Pris: 430 kroner

ANNONCE
Julekalender med karamel.  - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med karamel.

Karamelleriet karamelkalender

Karamelleriet er igen i år på banen med deres ikoniske trekantsdesign, som i 2022 har fået en helt ny - grøn og glimmer! Et kreativt bud på et spiseligt og pyntevenligt juletræ, som virkelig formår at bidrage til julehyggen som en del af julepynten helt op til den 24. december.

Kalenderen byder på to karameller bag hver låge, som tager dig med på en rejse ned i det bornholmske karamel-univers og deres fantastiske sortiment - det gode ved Karamelleriet og som gør sig særdeles interessant i deres fine håndværk, er ikke blot de forskellige smagsvarianter. Men også deres konsistens-varianter!

Der er alt fra smørbløde karameller med klassisk fløde eller citronsmag til klippestykker og bornholmsk granit, som holder lidt længere i munden. Det er virkelig noget, der kilder alle de rigtige steder for en karamel-elsker!

Et rendyrket smagseventyr med varierende konsistens, smagsindtryk og forskellige legende kreationer.

Pris: 299 kroner

ANNONCE
Julekalender med krydderier.  - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med krydderier.

Ankerkraut krydderimix-julekalender

Så skal der provianteres til næste år med en masse spændende krydderier fra Ankerkraut! vi har tidligere samarbejdet med den danske importør for år tilbage, og det er virkelig nogle lækre kreationer, som kan bruges hele året rundt - hvad enten vi snakker rubs, salt-mix, steg-krydderier og meget andet.

Der er noget for enhver smag og julekalenderen åbner døren for deres univers af velsmag. Selve julekalenderen er bygget op som et hyggeligt og meget dekorativt krydderi-hus, hvor hver ‘etage’ byder på en ny spændende smag, der kan bruges både til ovn, pande og grill. Den perfekte julekalender til dig, der gerne vil prøve kræfter med nye smage i det gastronomiske univers!

Pris: 520 kroner

ANNONCE
Julekalender med bolcher.  - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med bolcher.

Almuegaarden bolchejulekalender

Årets ultimative bolche-julekalender er tilbage! Den eventyrlige og utroligt flotte julekalender fra Almuegaarden er vendt tilbage og tiden er kommet til at dykke ned i bolchens historie gennem tiden - igen fornemt indpakket i en slags eventyrbog, hvor hver låge gemmer på ikoniske og opfindsomme bolchekreationer, der er rimelig mindblowing.

Det kommer altid bag på mig, hvor vilde ting man kan lave inde i et lille bolche - alt fra små kagemænd med julekrydderier til eventyrlige små kreationer. Det er en utrolig hyggelig og familievenlig kalender, hvor julehyggen for alvor spreder sig i huset, når man både skal smage på de håndværksmæssigt overlegne kreationer og dykke ned i historien bag hver låge.

Der er nok til at hele familien kan smage og så der variation hver eneste dag - fantastisk.

Pris: 340 kroner

ANNONCE
Adventskalender med kaffebønner. - Den store guide til julekalender 2022 Adventskalender med kaffebønner.

Ønsk Kaffe kaffeadventskalender

Skal der nørdes kaffe af fineste kaliber, så skal du hoppe på Ønsk og deres adventskaffekalender. Fordelt på fire adventspakker tager de dig med på en smagfuld rejse til Nicaragua og Perus bjerge med hele bønner, der byder på vidt forskellige smage og ristningsgrader - en lækker fremvisning af, hvad kaffebønner kan, når de dyrkes økologisk, bæredygtigt og ristes på unikke måder.

Et smagfuldt og vanedannende indblik i Ønsk Kaffe, som også kan fås som et abonnement med kaffe med posten hver måned. Hver adventspakke indeholder 250 g kaffebønner, som er en overraskende hver weekend - og når man først har malet bønnerne og sat kaffen over?

Så breder ikke blot julehyggen sig i en mørk vintertid, men også duften af kvalitetskaffe, som det bør være!

Pris: 375 kroner

ANNONCE
Julekalender med gin og tonic. - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med gin og tonic.

Fever Tree G&T-julekalender

Gin og Tonic er drinken, der bare fortsætter med at være en evig klassiker! OG efterhånden rimer G&T på Fever Tree, hvis vi snakker kvalitet og velsmag. Og igen i år har Fever Tree lanceret deres geniale julekalender, som er et miks af deres skarpeste mixers og et meget spændende udvalg af både klassiske og unikke gintyper - julekalenderen fungerer på den måde, at man den ene dag får en flaske tonic og den næste dag får en flaske gin.

Perfekt til en velskænket G&T - og det bedste ved julekalenderen, foruden kvaliteten og variationen, er, at gin og tonic er matchet til perfektion, så du får to ting, der komplimenterer hinanden. Den perfekte julekalender til dig, der elsker G&T og en lille skarp til fyraften - eller puljer alle lågerne til en fantastisk weekend i ugerne op til jul!

Pris: 675 kroner

ANNONCE
Adventskalender med gourmet-produkter - Den store guide til julekalender 2022 Adventskalender med gourmet-produkter

LIE Gourmet delikatesseadventskalender

Den perfekte julekalender til dig, der ikke rigtig kan beslutte dig for, hvad du har lyst til i julemåneden finder du hos de notorisk lækre Lie Gourmet. De har designet en lækker luksus-adventskalender, hvor man får noget forskelligt hver eneste søndag - alt fra karamel-creme til et must i juledagene, fransk nougat - og heldigvis er alle elementerne med en rød tråd af noget spiseligt.

Og hver låge kommer i mængder, så hele familien kan være med. Det er en skønt indblik i nogle af de lækreste juleprodukter fra Lie Gourmet, som får mundvandet til at løbe - og en god måde i en børnefamilie at få et fælles madprojekt hver søndag, som familien kan samles om!

Pris: 249 kroner

ANNONCE
Julekalender med fyldte chokolader. - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med fyldte chokolader.

Sv Michelsen chokoladejulekalender

Lidt ligesom når man ser en film på vej, der er instrueret af Steven Spielberg, og man bare ved, at man er nødt til at se den? Sådan er Sv. Michelsen, når man snakker chokolade - pålidelig, kompromisløs og med fokus på klassisk, velsmagende fyldte chokolader.

De har igen år en række spændende kalendere på programmet, hvor man igen i år kan få deres lækreste lakridskugle-julekalender, som har kombineret velsmagende lakrids med deres chokolade i en syndig kombination - og så har de igen i år deres fine julehuse-kalendere, som er utroligt dekorative.

Foruden variationerne, som findes til både 1 og 2 personer, findes der også både et klassisk julehus og et foldbart julehus - det er fantastisk, når man både kan få kvalitetschokolade af fineste skuffe og samtidig kan bruge kalenderen som en del af husets julepynt!

Pris, en-personers-julekalender: 300 kroner

Pris, lakridskugle-kalender: 245 kroner

ANNONCE
Julekalender med gourmet-vingummi. - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med gourmet-vingummi.

Wally & Whiz vingummi-julekalender

 De ikoniske vingummier fra Wally & Whiz er igen på banen med tidens vildeste skuffe-kreation af en julekalender - det nøje udtænkte skuffesystem i julekalenderen gør, at den ikke fylder meget lukket, men åbner for en verden af smage, når man først for hevet dørene op. Bag hver låge gemmer sig en pose med en specifik variant af vingummi - men hver pose giver dig 5-6 små firkanter af vingummi, så der både er nok til at og til at nyde.

Det er et brand, der formår at forblive aktuelt på grund af tre ting - vingummien smager absurd lækkert, konsistensen er fantastisk og så laver de hele tiden nye, spændende smagsvarianter, som endelig smager af den frugt, producenten selv lægger op til den skal smage af. Benhård, kompromisløs kvalitet, vanedannende smage, uimodståelige konsistenser - og så er man ikke ked af at fordybe sig i deres storslåede sortiment hver eneste dag op til jul!

Pris: 345 kroner

ANNONCE
Julekalender med fyldte skumfiduser.  - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med fyldte skumfiduser.

The Mallows skumfidus-julekalender

Den ikoniske skumfidus-julekalender har i år fået en over nakken på opgraderingsfronten - hvor man tidligere fik to små lækre skumfiduser, som enten havde deres helt egen smag eller coated i chokolade og drys, kan man i år nu få luksusudgaven.

Fyldte skumfiduser! Jep, ekstra syndighed over hele fronten i form af én stor skumfidus bag hver låge, som er fyldt op med alskens lækkerier såsom flydende karamel - en ekstra lækker dimension på en i forvejen lækker hapser.

All-in på konsistens, smagfulde udtryk og snackeri! Man sætter bare tænderne i de bløde, luftige skumfiduser, indtil man rammer kernen af smeltende lækkert fyld - haps!

Pris: 325 kroner

ANNONCE
Julekalender med med gourmet-lakridskugler.  - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med med gourmet-lakridskugler.

Lakridsbybulow lakridskugle-julekalender

The OG af chokoladeovertrukket lakrids er som altid på banen med en af de skarpeste julekalendere på banen i forhold til at kombinere lakrids med det lækreste fyld omkring sig. Der findes en række spændende klassikere og nye varianter i julekalenderen, så der er for alvor noget for enhver smag.

Kompromisløs smag, skønne konsistenser og meget opfindsomme smage gør dette atter igen til en af folkets favoritter på lakrids-fronten - og så er den altid en dele-julekalender, hvor bag hver låge får to stykker lakrids, som du enten kan dele med din partner eller gå all-in på selv.

En sikker vinder hvert eneste år, som formår at bearbejde lakrids og chokolade på en måde, så mundvandet løber.

Pris: 350 kroner

ANNONCE
Julekalender med portvinsflasker.  - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med portvinsflasker.

Drikportvin portvinsjulekalender

Den ikoniske portvinsjulekalender igen i år på banen fra DrikPortvin, som sørger for 24 nøje udvalgte små flasker portvin op til jul. Der er noget for enhver smag og de forskellige lågers indhold dykker ned det spændende univers af forskellige portvine - der bliver både fremhævet forskellige huse, lagringsmetoder og naturligvis også forskellige slags portvin, der blandet andet indebærer alt fra klassisk til hvid portvin.

En perfekt lille varmer til en mørk vintertid, som passer med enten et stort glas til aftenhyggen, eller to små smagere - og så kan det jo også bruges til madlavning, såfremt du kan nænne at hælde de gyldne dråber i en kirsebærsauce!

Pris: 599 kroner

ANNONCE
Julekalender med lakrids og lakrids-kugler.  - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med lakrids og lakrids-kugler.

Lakridseriet lakrids-julekalender

Igen i år har Lakridseriet pakket kufferten og taget dig med på en verdensrejse rundt i lakridsens verden. Fordelt på de forskellige låger dykker kalenderen ned i forskellige måder at fortolke lakrids på, så der er en ny oplevelse, smag og konsistens hver dag - alt fra klassisk, alenestående lakrids til drageer, vingummi og meget andet. Lakridsen spiller hovedtangent, mens fantasien er sluppet løs på kreative, smagfulde nuancer hver dag i december.

Det er et slaraffenland af forskellige smage, som for alvor formår at holde gejsten ved lige helt op til jul med unikke kombinationer og masser af velsmag. Og så er der to stykker bag hver låge, så du både har til dig og din partner, eller måske i stedet en til morgen og en til aften!

Pris: 249 kroner

ANNONCE
Julekalender med snacks og nødder. - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med snacks og nødder.

Koro snack-julekalender

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med Koro-konceptet, så er tiden kommet - en utrolig lækker fødevareleverandør, som slår et slag for bedre emballage, længere holdbarhed og bedre råvarer, som lever op til moderne folks kostmæssige præferencer. Vi har tidligere lavet samarbejde på deres produkter, og det virkelig spændende ting, som du måske aldrig har hørt om før - alt fra mandelmousse til de de lækreste vaniljestænger!

Og i år har de lanceret julekalendere af forskellige typer - blandt andet en nøddejulekalender, som giver dig en himmelsk indblik i deres enorme udvalg af forskellige typer nødder. Alt fra naturel-nødder af fineste skuffe til ristede eller krydrede nødder, som er perfekt til salater, snack-sulten eller bare nøddekærlighed! Og så har de deres klassiske julekalender, som blot giver dig et ind i sjælen af Koro - alt fra cremer, nødder, frugter og meget andet. En kæmpe overraskelse hver dag med alt godt til ganen!

Psst: Du kan få julerabat, hvis du bruger MANDEKOGEBOGEN på hjemmesiden!

Pris, nødde-julekalender: 451 kroner

Pris, klassisk: 419 kroner

ANNONCE
Julekalender med bland-selv-slik.  - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med bland-selv-slik.

Nordthy slik- og chokoladejulekalender

Nordthy er igen i år på banen med et gigantisk udvalg af forskellige, lækre julekalendere med populære kreationer til overkommelige priser - de har igen i år deres klassikere med på forskellig vis. Du kan blandt andet få deres skønne lakridskuglejulekalender samt en fordybelse i belgisk kvalitetschokolade, samt naturligvis julekalendere som dykker ned i nogle af deres mest ikoniske kreationer - alt fra myslibarer til karamelkiks!

Det gode ved Nrodthy er, foruden det store udvalg, at der et kæmpe varierende udvalg i hver enkelt julekalender - der er virkelig noget for enhver smag og så er den perfekt til børnefamilien. Men deres allerstørste vinder i år, er en julekalender, som blæste mig bagover - en bland-selv-slik-julekalender! Hver låge gemmer på en lille pose med en håndfuld slik, hvor du enten kan spise den enkelte pose eller samle til huse og lave en vild pose bland-selv-slik til weekenden - det er et vanvittigt koncept og byder på en ny variant fra bland-selv-hylden hverdag. Kæmpe genialitet!

Pris, belgisk chokoladejulekalender: 199 kroner

Pris, klassisk: 150 kroner

Pris, bland-selv-slik-julekalender: 199 kroner

ANNONCE
Julekalender med champagne.  - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med champagne.

Champagne for Alle champagnejulekalender

De gode hos Champagne for Alle vil gerne slå et slag for, at man bør drikke mere champagne i hverdagen - ikke bare til nytår og fejringer! Og hvilken bedre måde at understrege det på, end at lave deres ikoniske adventskalender med champagne?

De er igen tilbage med nøje udvalgte, spændende og anderledes champagnehuse, som åbner dørene for ikke blot smage men også nuancer i champagnebranchen, som ikke altid bør rime på Möet og Bollinger - et spændende, personligt udvalg, som sørger for, at du får lidt ekstra fest ind i hverdagen og gyldne dråber i en kold vintertid.

Eller måske en lille hyggelig mimosa til weekendbrunchen? Årets mest spændende champagne-kalender, hvor alle kan være med til at fejre hverdagen lidt ekstra!

Pris: 1350 kroner

ANNONCE
Julekalender med økologiske the-breve. - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med økologiske the-breve.

Nute Te tebrevsjulekalender

Te-julekalendere er altid en spændende oplevelse, da man kan få så mange forskellige typer julekalendere med blends og smagsvariationer - og hos Nute Te får de absolut en af årets bedste varianter, når vi snakker enkelte teposer.

Der er en tepose bag hver låge i den hyggelige skuffe-julekalender, som åbner dørene for en verden af velsmag hele vejen op til jul - alt fra julete til en veldrejet Earl Grey pryder kalenderen op til juleaften og sørger for, at du ikke blot holder varmen i disse sparetider, men også får et større indblik i, hvad te kan, når man taler håndværk og simple, rene smage.

Pris: 240 kroner

ANNONCE
Julekalender med chokolade-figurer. - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med chokolade-figurer.

Valrhona chokolade-julekalender

Man går aldrig galt i byen, hvis man falder over et godt stykke Valrhona-chokolade - en utrolig raffineret, velsmagende og minimalistisk form for chokolade, som sætter de simple smage forrest. En god måde at fordybe sig i deres chokolade-univers på, finder man i den hyggelige julekalender - her er alle deres forskellige chokolade-typer, som både indebærer mørke lyse typer, formet til alt fra hyggelige julefigurer til fyldte chokolader.

Og så får man traditionen tro en lille hel plade mørk chokolade til juleaften - et sidste punktum som lige pointerer, hvor Valrhona forbindes med skarp kvalitet og kompromisløs fokus på smag.

Pris: 175 kroner

ANNONCE
Adventskalender med hele kaffebønner. - Den store guide til julekalender 2022 Adventskalender med hele kaffebønner.

Estate Coffee advent- og kaffekapselkalender

Estate Coffee har som altid din ryg på kaffefronten, uanset om du er typen, der elsker kaffebønner eller kaffekapsler i hverdagen. Deres ikoniske adventskalender er tilbage med fire forskellige varianter fordelt på 125 grams poser kaffebønner, der dykker ned unikke blends, der er blevet ristet på Fyn. Derudover kan man også få den underskønne kaffekapsel-kalender, hvor du virkelig får et indblik i smagene, variationerne og håndværket fra det fynske mikrobryggeri med et stort udvalg af slow-roastede varianter. En sublim kaffeoplevelse på begge fronter, som rutineret formår at dykke ned i forskellige typer kaffe og ristningsgrader, så du hele vejen op til jul kan fordybe dig i kaffens eventyrlige univers.

Pris, adventskalender: 205 kroner

Pris, kapselkalender: 265 kroner

ANNONCE
Julekalender med Jelly Beans. - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med Jelly Beans.

Jelly Belly vingummi-julekalender

De originale Jelly Belly-vingummier går man aldrig galt i byen med - de er spækket til randen med interessante smage og lækre varianter, som både børn og voksne kan nyde godt af. Alt fra en klassisk Juicy pære til en vild ‘ristet skumfidus’ - det er en eventyrlig smagsrejse perfekt til børnefamilier og barnlige sjæle. I år findes der hele tre varianter - de to klassiske med 24 forskellige smage i løbet af december (en i firkantet design og en i et hyggeligt juletræsdesign) og en harry potter-udgave - men bare rolig, der er hverken bræksmage eller bussemænd i kalenderen, men derimod nyere, eksperimenterende smage! En farverig, børnevenlig en skønherlig julekalender, som bringer lidt farve ind i hverdagen på en grå måned! 

Pris: 169 kroner

ANNONCE
Julekalender med chokoladekugler. - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med chokoladekugler.

Cocoture chokoladekuglejulekalender

Den klassiske, simple julekalender, som byder dig på de lækreste fyldte chokoladekugler fra cocoture. Mange kender brandet fra firmagaver og andre ting i den sammenhæng, men man kan sagtens få fingrene i deres julekalender som privatkunde - det smager nemlig vanvittig godt og så kommer julekalenderen på banen med varierende smage. Hvor mange måske har en bestemt favorit, som er pakket ind i en bestemt farve, så kan man her fordybe dig i deres storslåede sortment og smage et utal af forskellige ny-favoritter hele vejen op til jul!

Pris: 199 kroner

ANNONCE
Julekalender med favoritter.  - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med favoritter.

Kun Det Bedste-favoritjulekalender

Er du typen, som har utroligt svært ved at beslutte dig for, hvilken julekalender du skal kaste dig over hvert år? Så har Kun Det Bedste igen i år gjort det nemt for dig - de har nemlig lavet deres egen julekalender, som indeholder små hapsere, snacks og lækkerier fra alle deres brands. Alt fra sommerfugle fra Summerbird til det fantastiske lakrids fra Bagsværd Lakrids. Det er en genial julekalender, spænder bredt og sørger for, at du ramt alle cravings-tangenterne, der kunne opstå i løbet af december måned. Den sørger for, at du får smagt alt muligt forskelligt og samtidig ikke ved, hvad næste låge venter - ekstra meget spænding, ekstra meget variation! Og så gør det bestemt heller ikke noget, at de har udvalgt de lækreste produkter på markedet - velsmag over hele linjen.

Pris: 375 kroner

ANNONCE
Julekalender med lakrids. - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med lakrids.

Haupt Lakrids-lakridsjulekalender

 Er du klar på rendyrket rock-n-roll på lakridsfronten? Så skal du have fingrene i årets julekalender fra Haupt Lakrids! De laver de vildeste kreationer, hvor smagene altid er meget opfindsomme, spændende og lige til grænsen - eksempelvis kan man få en lakrids-variant tilsmagt med Carolina Reaper. Den er vanvittig stærk! Derudover er de velkendte for deres Svenskjävler, som er det lækreste, ‘stærke’ lakrids - vi snakker heksehyl på steroider. Eller når de leger med fermenteret hvidløg? Kort sagt - Haupt Lakrids-julekalenderen er noget, man skal opleve!

Pris: 279 kroner

ANNONCE
Julekalender med mysli. - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med mysli.

MyMuesli-myslijulekalender

Fantasien vil ingen ende tage, når vi snakker julekalendere - og en af de nyere og ret så interessante af slagsen, finder man hos MyMuesli. Som navnet antyder, så er det en julekalender, hvor man bag hver låge i december får en bøtte med mysli! Og det er altså ikke bare kedelige topping og tørt fyld - der er noget for enhver smag. Alt fra tropiske smage til hjerteformede snacks, browniesmag og meget andet. Det er virkelig et slaraffenland af smage og konsistenser, som lige pifter din kedelige december-morgenmad gevaldigt op på både smags- og farvefronten! Og så indeholder hver bøtte bag hver låge nok mysli til at du kan dele med en partner.

Pris: 699 kroner

 
 
ANNONCE
Julekalender med lakrids. - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med lakrids.

Lakritsfabriken-lakridsjulekalender

Den svenske lakridsproducent i Ramlösa er igen i år på banen med en af de mest storslåede lakrids-julekalendere på markedet. Selve julekalenderen er pakket som et lille fint landskab, hvor små aflange rektangulære skuffer er fyldt med de lækreste, opfindsomme og smagfulde lakrids-kreationer. Og det største wow-faktor ved denne - foruden den sublime smag og geniale sammensætninger - er mængden! Det er en ægte dele-kalender, eller smovse-kalender for en enkelt lakrids-elsker. Der er alt fra ren lakrids og vingummilakrids til chokolade-overtrukkede chili-lakrids-stænger til en skøn julet smagskombination. Der er noget for enhver smag og enorm variation hver dag op til jul!

Pris: 349 kroner

ANNONCE
Julekalender med marmelade.  - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med marmelade.

Les Confitures a l'Ancienne-marmeladejulekalender

 Hvem elsker ikke et godt glas syltetøj? Og her får vi et indblik i den franske marmeladekunst fordelt på 24 forskellige låger - det er nemlig en julekalender, som giver et favorabelt smugkig på deres lækre kollektion. Hver låge gemmer på et lille glas marmelade, som passer til cirka to stykker brød (rugbrød, rundstykke, franskbrød etc) og byder på smage med klassikere såsom jordbær og hindbær, men også de mere interessante smage såsom fransk Nutella, figenmarmelade og abrikos. En skøn og smagfuld julekalender, som lige peaker din morgenmad med godt håndværk og masser af sommersmage til en grå december!

Pris: 329 kroner

ANNONCE
Julekalender med mintchokolade. - Den store guide til julekalender 2022 Julekalender med mintchokolade.

After Eight-mintchokoladejulekalender

 Er du også typen, der elsker After Eight-chokolade, som altid kombinerer mørk chokolade med den lækre mint-smag og fyld? Så skal du fordybe dig i deres fine julekalender i år! Den er designet meget dekorativt som en grønlig Big Ben fra London, så den både kan pynte på bordet i december og samtidig blive fortæret uden at miste sit ‘udseende ‘- smart! Den er fyldt med forskellige pralineer med både mørk og hvid mintchokolade, så man får nogle varianter af After Eight, man ikke er så vant til. Men smagen er den samme gode smag, og hvem siger nej til et stykke After Eight hele vejen op til jul? Ikke os!

Pris: 199 kroner

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce