Mandekogebogen

Derfor skal du aldrig bage med stanniol

Fungerer mod hensigten.

Stanniol. Det er en af de der ting, man altid har i skuffen i køkkenet. Du bruger det til at holde maden varm, pakke en sandwich ind, dække et fad, eller måske som liner i bradepanden, når du lige skal bage noget hurtigt. Men her kommer det store men: Hvis du bruger stanniol, når du bager kager, cookies eller andre følsomme sager, så laver du en kritisk fejl.

Læs også: Dette tidspunkt i døgnet skal du vande om sommeren

Det handler om varme – og smag

Ifølge chefkonditor Muhammed Ince fra Fontainebleau Miami Beach (manden ved tydeligvis, hvad han taler om), er stanniol ikke velegnet til bagværk, og det skyldes måden, det håndterer varme på.

“Stanniol reflekterer varme i stedet for at absorbere den,” forklarer han. Resultatet? Dine cookies får brændte bunde og ubagte toppe. Ikke ligefrem det, man går efter, når man har stået og pisket smør og sukker sammen i 10 minutter.

Derudover kan stanniol reagere med syre – hvilket betyder, at hvis du bager noget med citron, eddike eller tomat, kan du ende med en mærkelig metallisk smag. Og ja, den smag sætter sig i hele kagen. Ikke så lækkert.

Hvad skal du bruge i stedet?

Chef Ince er ikke i tvivl:

“Bagepapir er mit foretrukne valg.”

Det giver jævn bagning, ingen metallisk bismag, og det klistrer ikke fast. Og bonus: det kan ofte genbruges, hvis det ikke er alt for griset til.

Men hvis du vil op i den professionelle liga – og spare på papiret – så er silikonemåtter (som f.eks. Silpat) et endnu bedre valg.

  • Kan bruges igen og igen
     

  • Perfekt til cookies og småkager
     

  • Jævn varmefordeling
     

  • Nogle har endda indbyggede mål og guides
     

Dog skal du lige vide: Silikonemåtter er non-stick, at dine cookies kan finde på at flyde lidt ekstra ud. Så hvis du går efter den helt perfekte tykkelse på kagerne, skal du måske holde dig til bagepapir.


 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce