Madnyheder

Én skefuld af dette gammeldags krydderi gør kartoffelsalaten til noget svigermor roser

Smagfuldt og lækkert.

Én skefuld af dette gammeldags krydderi gør kartoffelsalaten til noget  svigermor roser
Foto: Mandekogebogen
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 17. juni 2025

Der er to slags kartoffelsalat i Danmark: Den købes på spand, og den der er lavet med kærlighed, hjemme i køkkenet. Men selv når du går all-in med friskkogte kartofler, creme fraiche, lidt løg og purløg fra altanen, så mangler der somme tider… noget.

Noget, der gør den lige en tand mere interessant. Noget, der får svigermor til at sige “Der er et-eller-andet i den her, der bare fungerer!”

Kommer her: Estragon

Ja, du læste rigtigt. Estragon – det franske krydderi, som de fleste mest forbinder med bearnaise og 70’er-klassikere – er tilbage i køkkenet, og det gør underværker i en kartoffelsalat. Det giver en let lakridsagtig, urtefrisk kant, der bryder fedmen i dressingen og løfter hele retten op på restaurant-niveau.

Den slags der får dig til at smile lidt ekstra, når nogen spørger, hvad din hemmelighed er.

Sådan bruger du det:

Det handler ikke om at overdosere – du skal ikke lave en bearnaise-dressing. En enkelt teskefuld tørret estragon (eller en lille håndfuld frisk, hvis du er fancy) blandet i dressingen er nok.

Den bedste base til en estragon-boostet kartoffelsalat:

  • 1 dl creme fraiche (38% hvis du tør)
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 tsk æbleeddike
  • 1 tsk tørret estragon
  • Salt, peber og lidt sukker efter smag

Rør det sammen, vend det med de let afkølede kartofler og smid lidt finthakket rødløg og frisk purløg over til sidst.

Bonus: Den virker også i æggesalat og tunmousse

Hvis du først har fået øjnene op for estragon, så begynder idéerne at komme. Den passer også perfekt i æggesalat, giver liv til en halvslatten tunmousse og klæder alt, der har med kylling og kolde retter at gøre.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.