Mandekogebogen

Få forarbejdet dine fisk

Elsker du at stå i et køkken og lave lækkert mad? Så er du måske også vild med hele processen fra jord til bord. Eller fra hav til mav'. Der er nemlig noget meget tilfredsstillende over at følge hele processen, når det kommer til madlavning. Derfor er der også mange, der elsker at gro deres egne krydderier og grøntsager.

Måske holder du også af at fange din egen mad? Det er der nemlig noget urmenneskeligt over. Hvis du derfor holder af at fiske, kan du sagtens selv tilberede din fangst efterfølgende. Du kan naturligvis også vælge at få fisken forarbejdet, så den kan holde sig længere. Det er også dét, der kaldes for seafood processing.

Hvordan bliver en fisk forarbejdet?

Der findes mange måder, hvorpå en fisk kan blive forarbejdet. Det afhænger først og fremmest af hvilken type fisk, det er. Ligesådan handler det også om formålet med forarbejdningen.
Forskellige typer fisk skal nemlig forarbejdes på forskellige måder. Derudover kan formålene også være alt fra konservering af fisken – altså at få fisken til at holde sig frisk længere – til udvinding af næringsstoffer fra fisken. Derfor er det også vidt forskelligt, hvordan en fisk bliver forarbejdet.

Hvis du gerne vil anvende fisken til madlavning

Hvis du gerne vil bruge den fangede fisk til madlavning, er det naturligvis mest relevant for dig at få konserveret fisken. Det findes der forskellige metoder til. Blandt andet kan fisken blive saltet. Det er en konserveringsmetode, der har været anvendt i årevis.
Ligesådan kan du også vælge at få fisken frosset ned. Det er nok den konserveringsmetode, der virker mest tiltagende i dag. Særligt med fisk er det nemlig vigtigt, at de bliver håndteret korrekt, så de ikke bliver årsag til sygdom efter, at de er blevet spist.

Få hjælp af et professionelt firma

Hvis du ikke ved, hvordan du skal gribe hele processen med at konservere fisk an, har du altid mulighed for at få hjælp af et professionelt firma. Der findes nemlig firmaer, der har specialiseret sig i at forarbejde fisk.
Derfor kan du altid tage kontakt til et af disse firmaer, hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du konserverer din fisk på en forsvarlig og sundhedsbevarende måde.
Hvis du også godt kunne tænke dig at prøve kræfter med udvinding af næringsstoffer fra fisken, kan firmaet ofte også godt være behjælpelig.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE