Forloren hare med brun sauce og kartofler
Gammel, dansk klassiker!
Der findes nærmest ikke nogen nemmere opskrift end forloren hare - eller farsbrød, som det efterhånden kaldes, så man ikke undgår forvirring i køkkenet!
Men ikke desto mindre er det en lækker, nem og velsmagende klassiker, som jeg og min far altid fik, når vi var alene hjemme og skulle mandehygge!
Herunder får du en klassisk opskrift på den kødfulde klassiker - med brun sauce og hele pivtøjet!
(Tip: Kold farsbrød med et lag honning-dijon-sennep er helt i gennem fantastisk - men du bør nok overveje, om det skal i madpakken eller ej. Den er hård ved næsen!)
100 % økologisk 100 % MRSA fri 100 % produceret uden antibiotika 100 % frie udegrise
Forloren hare
Farsbrød med bacon!
6 portioner
1 time, 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ca. 750 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ingredienser
- 600 gram svinefars
- 400 gram hakket oksekød
- 2 stk løg
- 2 stk gulerod
- 2 stk porrer
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 tsk timian
- 10 stk bacon, skiver
- 2 stk æg
- 2 dl piskefløde
- 500 ml vand
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader. Farsen røres sammen med æg, salt, peber og timian.
- For at opnå en smidig fars skæres løgene ud i grove skiver i en skål for sig selv. Derefter hældes en smule mælk over løgene og blandingen blendes med en stavblender eller i en almindelig blender. Løgmassen hældes i farsen og røres sammen igen.
- Derefter lægges halvdelen af farsen fladt på et stegefad. Fordel baconskiver ud på farsen og læg den anden halvdel fars ovenpå og form det som et farsbrød. Derefter placeres det resterende bacon på toppen.
- Snit løg, porrer og gulerødder og læg dem ved siden af farsbrødet på stegefadet.
- Hæld derefter ½ vand ved farsbrødet og sæt den i den forvarmede ovn. Farsbrødet steges i en times tid. Sluk ovnen, tag farsen ud, sæt det på et andet fad og ind i ovnen igen ved svag varme - så den holdes lun.
- Si vandet fra fadet i et dørslag og ned i en gryde og varm op. Jævn væsken med majsstivelse og tilsæt fløde efter smag. Dryp nogle få dråber madkulør i saucen for at opnå den brune farve, hvis man vil have den helt klassisk!
- Servér med kartofler og eventuelt en kold øl!