Glenmorangie har lanceret den ultimative dessertwhisky
Den famøse Cake.
Glenmorangie har været i laboratoriet og endnu en gang eksperimenteret med innovative, nytænkende og legende smage på deres whisky-kreationer.
Den seneste kreation i samlingen er en hyldest til det søde køkken.
Flasken går under navnet Cake og er en del af Glenmorangie A Tale of Cake, som er en ny serie af limiterede whisky-kreationer.
Og hvordan kom de frem til den idé?
Det var et resultat af at give deres whisky et finish i de ikoniske Tokaji dessertvine-tønder. Selve ideen er udæsket af Glenmorangies kreative whisky-cef, Dr. Bill Lumsden, som forsøgte at vække minder om tider, hvor han bagte kager med familien.
Og whisky generelt er jo ofte en spiritus, som kan nydes før, under og efter måltidet - men bliver aldrig decideret kaldt for en 'dessert-spiritus', hvilket denne vil slå et slag for.
Dens smagsnoter indebærer på papiret et miks af passionsfrugt, ære, bagt brød, honning og vanilje, som bevæger sig over i hvid chokolade, abrikos og mandler - og finnish giver en nøddechokolade-agtig eftersmag.
Foruden at være en vanvittigt velsmagende whisky med bløde toner, dybe smage og en fløjsblød finnish, så kan den også agere den perfekte starter-whisky til dig, som vil begive dig ind i det fortryllende whisky-univers for første gang.
Flasken kostede 895 kroner i en limiteret periode, og ser ud til at være udsolgt de fleste steder på det danske marked.
Men som det første skridt i deres rejse med at vise folket, hvordan Glemorangie kan gebærde sig i det sødlige univers - så er de saftsuseme kommet godt fra start!