Mandekogebogen

Grundopskrift til mørdej

Grundbasen i en god tærte.

Udskriv opskriften

Mørdej

Grundopskrift til kage og tærter!

6 portioner 1 time, 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram hvedemel
  • 100 gram smør, stuetempereret
  • 70 gram flormelis
  • 1 stk æg

Fremgangsmåde

  1. Hæld mel og flormelis i en skål.
  2. Hak smørret i mindre stykker og smuldr det grundigt i melblandingen. Det skal blive en nogenlunde ens 'tør' blanding.
  3. Det handler i bund og grund om ikke at få æltet det for længe, da det kan påvirke sprødheden og strukturen.
  4. Tilsæt ægget og ælt kun dejen, indtil den hænger sammen til en kugle. Lad den hvile i ca. 1 time i køleskabet og så er den klar til brug!
Del

Seneste nyt

Annonce