Grundopskrift til mørdej
Grundbasen i en god tærte.
Mørdej
Grundopskrift til kage og tærter!
6 portioner
1 time, 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 200 gram hvedemel
- 100 gram smør, stuetempereret
- 70 gram flormelis
- 1 stk æg
Fremgangsmåde
- Hæld mel og flormelis i en skål.
- Hak smørret i mindre stykker og smuldr det grundigt i melblandingen. Det skal blive en nogenlunde ens 'tør' blanding.
- Det handler i bund og grund om ikke at få æltet det for længe, da det kan påvirke sprødheden og strukturen.
- Tilsæt ægget og ælt kun dejen, indtil den hænger sammen til en kugle. Lad den hvile i ca. 1 time i køleskabet og så er den klar til brug!