Mandekogebogen

Grundopskrift til mørdej

Grundbasen i en god tærte.

Mørdej

Grundopskrift til kage og tærter!

6 portioner 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram hvedemel
  • 100 gram smør, stuetempereret
  • 70 gram flormelis
  • 1 stk æg

Fremgangsmåde

  1. Hæld mel og flormelis i en skål.
  2. Hak smørret i mindre stykker og smuldr det grundigt i melblandingen. Det skal blive en nogenlunde ens 'tør' blanding.
  3. Det handler i bund og grund om ikke at få æltet det for længe, da det kan påvirke sprødheden og strukturen.
  4. Tilsæt ægget og ælt kun dejen, indtil den hænger sammen til en kugle. Lad den hvile i ca. 1 time i køleskabet og så er den klar til brug!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt