Mad
Her er vinderen af Samsøs bedste kartoffelmad 2025
Dobbeltvinder i både publikums- og Jury-prisen!
Samsø lagde igen i år rammer til konkurrencen om Danmarks bedste kartoffelmad – og 2025-udgaven bød på smag, kreativitet og masser af kærlighed til den danske kartoffel. Juryen og publikum har stemt, og her er de officielle vindere.
Konkurrencen om Samsøs bedste kartoffelmad er ikke kun en fejring af kreativitet og smag, men også en hyldest til Samsøs lokale råvarer. Med deltagelse fra flere af øens restauranter viser arrangementet, hvordan simple ingredienser som kartofler kan forvandles til kulinariske mesterværker.
Det lille Sommerhotels dobbeltsejr i både jury- og publikumsprisen understreger deres evne til at kombinere tradition med innovation, og deres kartoffelmad er et bevis på, at klassiske retter stadig kan overraske og begejstre.
Foto: @rallekj
Juryprisen 2025
1. plads – Det Lille Sommerhotel, Ballen
– Nye Samsø-kartofler
– Sort hvidløgsaioli
– Urtemayonnaise
– Syltede hvide og grønne asparges
– Løgringe
– Revet Vesterhavsost
– Friske urter
Foto: @rallekj
2. plads – Restaurant Skipperly
– Nye Samsø-kartofler
– Grønne og hvide asparges
– Hjemmerøget rådyr
– Gremolata
Foto: @rallekj
3. plads – Ballen Badehotel
– Nybagt rugbrød
– Smurt med brunet smør
– Samsø-kartofler kogt med løvstikke og timian
– Røgede mandler
– Dehydrerede tomater
– Havgus fra Arla Unika
– Toppet med brunet smørskum og persillestøv
Læs også:
Publikumsprisen 2025
Foto: @rallekj
1. plads – Det Lille Sommerhotel, Ballen
– Nye Samsø-kartofler
– Sort hvidløgsaioli
– Urtemayonnaise
– Syltede hvide og grønne asparges
– Løgringe
– Revet Vesterhavsost
– Friske urter
Foto: @rallekj
2. plads – Den Gamle Butik
– Samsø-kartofler
– Økologisk rugbrød fra Brødflov
– Blødkogt æg
– Ramsløgsmayo
– Puffede kartofler
– Rødbeder i forskellige udgaver
– Friske urter
Foto: @rallekj
3. plads – Ballen Badehotel
– Nybagt rugbrød
– Smurt med brunet smør
– Samsø-kartofler kogt med løvstikke og timian
– Røgede mandler
– Dehydrerede tomater
– Havgus fra Arla Unika
– Toppet med brunet smørskum og persillestøv
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Læs også: