Mandekogebogen

Hjemmelavede P-tærter: Fransk nougat med peanuts og mørk chokolade

En klassiker i hjemmelavet udgave!

P-tærter fra Carletti har altid været en favorit i vores familie. Men nu har jeg eksperimenteret med at lave min egen version!

Blød, sejt fransk nougat med saltede peanuts og overtrukket med mørk chokolade. 

Jeg foretrækker mine P-tærter med en blød, svampet konsistens, så derfor er min fransk nougat-base lidt luftigere end eksempelvis fransk nougat, man laver som konfekt. 

Med denne opskrift på hjemmelavet fransk nougat bliver massen ikke nær så klistret og får et skønt bid, når den overtrækkes med mørk chokolade.

Jeg bruger lidt større mængde æggehvide pr. sukkerlage, som gør, at den ikke bliver nær så sej og snasket - og det fungerer eminent til P-tærter!

Det er faktisk overraskende nemt at lave hjemmelavede P-tærter - det kræver blot lidt tålmodighed, da selve den franske nougat har bedst af at sætte sig i et døgn, inden man udstikker den.

En rigtig P-tærte er tit sekskantet, men hvis du ikke har en udstikker i den form, så kan man tit lige bukke sine cirkulære udstikkere lidt, så man kan forme den til en fem-seks-kantet størrelse.

Ren kosmetisk jo - men hvis man gerne vil efterligne originalen, så er det de små detaljer, der tæller!

En fransk nougat kan man sagtens arbejde videre med efter eksempelvis 10-12 timer, men det er lidt mere besværligt at arbejde med massen. 

Du bestemmer selv, om du vil bruge usaltede eller saltede peanuts - men kontrasten mellem det søde og de salte, ristede peanuts fungerer super godt.

Og så er en god, mørk chokolade også et hit - du kan sagtens bruge overtrækschokolade, men en god mørk på 70-80 procent kakao fungerer altså rigtig godt.

Fang min opskrift herunder på hjemmelavede P-tærter herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Hjemmelavede P-tærter: fransk nougat med peanuts og chokolade

Nemme og lækre!

16 portioner 24 timer, 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 24 timer
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 150 gram sukker
 • 100 gram honning (mild eller kraftig efter smag)
 • 70 gram glukosesirup
 • 80 gram vand
 • 60 gram æggehvide, pasteuriseret
 • 100 gram saltede peanuts
 • 250 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde

 1. Bland sukker, honning og glukosesirup i en gryde og tilsæt vand. Bring det i kog, mens du hælder æggehviderne i en skål til røremaskinen. Rør den helt stive, så du kan vende dem over hovedet. Lad det stå, mens du forbereder sukkerlagen.
 2. Lad sukkerblandingen koge ved høj varme, mens du bruger et sukkertermometer - den skal ramme 150 grader, hvilket tager ca. 15-20 minutter. Det går stærkt henimod slutningen, så sørg for at røre hele tiden og holde øje.
 3. Når sukkerlagen har ramt 150 grader, tænder du igen for røremaskinen på middelhastighed - hæld sukkerlagen i æggehviderne i en tynd stråle, langs kanten, indtil alt er inkorporeret. Lad det røre sammen til en sej konsistens i ca. 5-6 minutter.
 4. Mens det rører rundt, drysser du et gavmildt lag siet flormelis på et stykke bagepapir. Gavmildt, fordi du senere skal udstikke dine P-tærter og dermed kan få svært ved at få den fri, hvis de klistrer fast til bagepapiret.
 5. Skrab massen ud på det flormelis-dryssede bagepapir og drys et nyt lag på toppen af massen - så du kan masse den ned i en højde 1-1,5 cm. Drys peanuts ud over massen og pres dem let ned. Drys igen med lidt flormelis og læg et klæde eller bagepapir over og lad det sætte sig og småtørre i 18-24 timer.
 6. Efter tørring, udstikker du dine p-tærter med den form/udstikker, du ønsker - smelt chokoladen over vandbad og vend hver p-tærte i chokolade og læg dem forsigtigt til afkøling på et stykke bagepapir.
 7. Herefter kan de opbevares i en lufttæt beholder lige så lang tid som klassisk konfekt - gerne i køleskabet for længst holdbarhed og bedst konsistens.
Del

Seneste nyt

ANNONCE