Den søde tand
Hjemmelavede P-tærter: Fransk nougat med peanuts og mørk chokolade
En klassiker i hjemmelavet udgave!
P-tærter fra Carletti har altid været en favorit i vores familie. Men nu har jeg eksperimenteret med at lave min egen version!
Blød, sejt fransk nougat med saltede peanuts og overtrukket med mørk chokolade.
Jeg foretrækker mine P-tærter med en blød, svampet konsistens, så derfor er min fransk nougat-base lidt luftigere end eksempelvis fransk nougat, man laver som konfekt.
Med denne opskrift på hjemmelavet fransk nougat bliver massen ikke nær så klistret og får et skønt bid, når den overtrækkes med mørk chokolade.
Jeg bruger lidt større mængde æggehvide pr. sukkerlage, som gør, at den ikke bliver nær så sej og snasket – og det fungerer eminent til P-tærter!
Det er faktisk overraskende nemt at lave hjemmelavede P-tærter – det kræver blot lidt tålmodighed, da selve den franske nougat har bedst af at sætte sig i et døgn, inden man udstikker den.
En rigtig P-tærte er tit sekskantet, men hvis du ikke har en udstikker i den form, så kan man tit lige bukke sine cirkulære udstikkere lidt, så man kan forme den til en fem-seks-kantet størrelse.
Ren kosmetisk jo – men hvis man gerne vil efterligne originalen, så er det de små detaljer, der tæller!
En fransk nougat kan man sagtens arbejde videre med efter eksempelvis 10-12 timer, men det er lidt mere besværligt at arbejde med massen.
Du bestemmer selv, om du vil bruge usaltede eller saltede peanuts – men kontrasten mellem det søde og de salte, ristede peanuts fungerer super godt.
Og så er en god, mørk chokolade også et hit – du kan sagtens bruge overtrækschokolade, men en god mørk på 70-80 procent kakao fungerer altså rigtig godt.
Fang min opskrift herunder på hjemmelavede P-tærter herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Sukker
150 gram
Honning (mild eller kraftig efter smag)
100 gram
Glukosesirup
70 gram
Vand
80 gram
Æggehvide, pasteuriseret
60 gram
Saltede peanuts
100 gram
Mørk chokolade
250 gram
Fremgangsmåde
Læs også: