Mandekogebogen

Hjemmelavede romkugler: husk at gemme dine kagerester!

Sådan forvandler du tør kage til en ny kage!

Romkugler er i princippet kageverdenens svar på Jakabov – rester af andre kreationer klemt sammen til et nyt produkt.

Men i forskel fra Jakabov er romkugler nogle små, hyggelige kagesnacks, der kan laves velsmagende hjemme hos dig selv. Og husk krymmel, om det er klassikeren med partykrymmel er ikke så vigtigt, men det er festligt og løfter oplevelsen.

Det kræver selvfølgelig, at du har nogle kagerester fra tidligere, som du har gemt i fryseren og derfor vil jeg altid opfordre folk til at gemme det. Får du ikke spist hele din brunkage, før den bliver for gammel? Så smid den i fryseren nogle dage før, du normalt ville kassere den. Har du små kanter til overs, fra da du lavede lagkagebunde? Smid dem i fryseren.

Det handler egentlig både om at udnytte sine råvarer, undgå madspild og desuden bruge dit ’skrald’ til noget velsmagende!

ANNONCE

Romkugler

Kagerester til perfektion!

15 portioner 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram kagerester, blandet
  • 2 spsk. syltetøj
  • 1½ spsk. kakaopulver
  • 1 tsk romessens

Fremgangsmåde

  1. Smuldr kageresterne i en skål og tilsæt de resterende ingredienser med undtagelse af rommen. Blend det hele sammen til en klistret masse og smag nu til med rommen. Form dem til kugler med en våd teske og rul dem i kokosmelet.
  2. I forhold til, hvorvidt du skal bruge romessens eller rigtig rom, så er det virkelig en smagssag. Min erfaring siger mig, at du IKKE kan opnå den klassiske romkuglesmag fra butikkerne, hvis du bruger rigtig rom – romessens er den eneste rigtige vej til ’rigtige’ romkugler. Den friske rom derimod gør det hele lidt mere nuanceret, friskt og mindre tung i smagen.
Del

Seneste nyt