Aftensmad
Hjemmelavet kebab
Til pizza, pita eller bare en hurtig snack!
Leder du efter en nem og hurtig opskrift på hjemmelavet kebab? Så går du ikke galt i byen med denne nemme udgave af kebab.
Kebab er altid i top 5 over ting, man har lyst til, når man er på vej hjem fra byen, har tømmermænd eller bare er lækkersulten! Og man behøver ikke, at have en döner grill rotisseri (reklamelink).
Og det er faktisk ikke så svært at kreere derhjemme – det kræver nogle grundkrydderier i huset, og derfra er det bare at fortolke løs både på smag, konsistens og kød.
Det kan være ret mange krydderier at være i besiddelse af, så derfor er de allervigtigste smagssammensætninger disse:
Kanel, paprika, cayennepeber og spidskommen. Disse krydderier giver en god bund og basis-smag af den form for kebab, vi er vant til her i Vesten ved pizzamanden.
Herfra kan du freestyle løs – jeg har lagt mit bud på en solid krydderiblanding ind i bunden af artiklen – men foruden disse krydderier (eller i erstatning af mine bud), så kan du også bruge stjerneanis (stødt), chiliflager, muskatnød, allehånde eller stødte nelliker).
Herunder får du en hurtig udgave af, hvordan du kan lave kebab på ingen tid – skulle du have god tid på hånden, så kan du smide 400 god, fed yoghurt i en skål sammen med kødet og krydderierne og lade det marinere i 12-24 timer. Herefter steges det på en pande og serveres rygende varmt!
Kødet kan bruges til mange formål – durum, pita-kebab, shawarma, burritos eller bare til en god salat.
Kødet kan være mange forskellige udskæringer – ribeye-bøffer, okseinderlår, kalvecuvette og meget mere – tricket er at få skåret det meget tyndt. Det kan du eventuelt gøre nemt ved at fryse kødet let ned, så er det mere fast, når du skal skære papirstynde skiver af det.
Du kan også vælge at bruge alt fra oksekød, svinekød og lammekød – eller endda kylling, selvom det dog giver et lidt anderledes udtryk.
Tidspresset? Se med herunder for at få en nem hverdagsudgave af kebab med stor velsmag!
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Okseinderlår, lammefilet etc.
300 gram
Paprika
1 tsk
Kanel
1 tsk
Koriander, stødt
1 tsk
Ingefær, stødt
1 tsk
Sellerisalt
1 tsk
Løgpulver, kan undlades
1 tsk
Cayennepeber
1 tsk
Salt
0.50 tsk
Peber
0.50 tsk
Hvidløg
2 stk
Olivenolie
2 spsk.
Yoghurt, kan undlades
4 dl
Spidskommen, stødt
1 tsk
Fremgangsmåde
Læs også: