Mandekogebogen

Hjemmesyltede asier

Klassisk konservering man aldrig går fejl af!

Asier er en herlig spise til danskernes af og til lidt fede og tunge retter.

Det er en klassisk 'mormor'-syltning, hvor man får lidt surt som tilbehør til enten en leverpostejsmad eller en tung gryderet. 

Syltede asier kan med denne opskrift både laves af asier og squash - og da asier er noget dyre og squash er utroligt nemme af dyrke selv, så er der rig mulighed for at hive selvforsyningen ind i konserveringsglassene til vintertiderne!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE

Asier

Klassisk konservering!

2 portioner 24 timer, 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 24 timer
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 1950 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 kilo asier (eller squash)
  • 1 l vand
  • 150 gram groft salt
  • 7 dl eddike
  • 400 gram rørsukker
  • 20 stk peberkorn
  • 3 stk dildskærme, kan undlades (eller brug frisk dild i en snæver vending)
  • 1 spsk. sennepskorn

Fremgangsmåde

  1. Skræl asierne/squash og skrab kernerne ud. Skær dem i mindre stykker. Læg dem i bunden af et fad. Kog derefter vandet op og opløs salten heri. Hæld vasken over asierne, så det hele mere eller mindre dækkes. Lad det trække i køleskabet i natten over.
  2. Dagen efter fiskes stykkerne op og skæres i den størrelse, du ønsker dine asier. Kog i mellemtiden eddike og sukker op, indtil sukkeren er opløst.
  3. Tilsæt krydderierne undtagen dildskærmen og lad det simre i nogle minutter. Fordel asierne i henkogningsglas med et par dildskærme i hvert glas. Pres så meget af asierne ned i glasset uden at ødelægge dem – de svinder meget med tiden. Fordel lagen i glassene, så det dækker asierne.
  4. Trækketid: minimum 1 uge, gerne 2, før servering.
Del

Seneste nyt