Mandekogebogen

Indisk Korma

Nem indisk opskrift på chicken korma med kylling.

Hvis du er lækkersulten efter en opskrift på indisk, så er en kylling Korma vejen frem - det er en nem og velsmagende indisk simreret, som du både kan lave som nem hverdagsmad eller nørde i dybden med flere krydderier.

Den findes i utallige variationer, men herunder får du min opskrift på Chicken Korma - den er afbalanceret, ikke for stærk, cremet og giver et ordentligt spark på smagsløgene!

Opskriften finder du herunder i modulet - og så kan du passende servere et lækkert stykke naanbrød til!

Skal det gå rigtig stærkt - travl hverdag, men stadig god velsmag?

Så kan du lave en lynversion af den og stadigvæk bevare meget af velsmagen:

Lynversionen får du lige hurtigt her:

Hak 1 løg og 2 hvidløg og svits dem i olie ved middelvarme. Tilsæt 1 spsk. garam masala, 1 spsk. revet ingefær og 1 tsk. karry og dernæst 2 kyllingebryster skåret i tern. Når kyllingen er tilberedt, tilsættes 1 dåse hakkede tomater og en 1 dåse kokosmælk. Smag til med salt og peber og lad det simre i 15-20 minutter, mens du koger ris. 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Chicken Korma/Kylling Korma

Krydret indisk simreret!

4 portioner 2 timer, 50 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk løg
  • ½ stk lime, økologisk
  • 1 håndfuld korianderstilke
  • 1 håndfuld cashewnødder
  • 1 tsk salt + peber
  • 1 stk hakkede tomater, dåse
  • 1 stk kokosmælk, dåse
  • 1 stk kanelstang, kan undlades
  • 2 tsk karry
  • 2 stk laurbærblade
  • 400 gram kyllingebryst
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 1 tsk koriander, stødt
  • ½ tsk kardemomme, kan undlades
  • 1 tsk garam masala
  • 2 spsk. ingefær, revet
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 tsk gurkemeje, stødt

Fremgangsmåde

  1. Hvis du bruger hel kylling: Parter kyllingen i overlår, underlår, vinger og del brysterne i 2-3 stykker. Hvis det skal være nemt, kan du blot bruge kyllingebryst skåret i mundrette tern.
  2. Bland gurkemeje, yoghurt, 1 spsk. ingefær, garam masala, kardemomme, koriander, spidskommen og 1 revet hvidløg sammen i en skål. Hæld blandingen over kødet. Lad det marinere i køleskabet i 1-2 timer, gerne natten over.
  3. Varm olie op i en tykbundet gryde og svits karry, 2 finthakket hvidløg, 1 spsk. revet ingefær og finthakket løg - tilsæt kanelstang og laurbær under svitsningen, hvis du bruger dette. Hæld kød og marinaden samt hakket tomat i gryden og sæt låg på.
  4. Skru ned på middelvarme og lad det simre i 20 minutter. Rør ofte i gryden og sørg for, at temperaturen er stabil, så den ikke brænder i bunden.
  5. Tilsæt nu kokosmælken, og lad det simre videre i 25-30 minutter uden låg, så det kan koge lidt ind og creme saucen. Smag til undervejs med salt, peber, limesaft og eventuelt flere krydderier. Den skal simre, indtil den har en cremet og lækker konsistens. Server med ris og naanbrød - gerne toppet med ristede cashewnødder og frisk koriander!
Del

Seneste nyt

Annonce