Mandekogebogen

Kan man lave sine egne bouillonterninger?

Smagsforstærkere til flere dage!

Ja, du kan sagtens lave dine egne bouillonterninger, og det er både sundere og mere smagfuldt end de købte varianter. Hjemmelavede bouillonterninger indeholder ingen kunstige tilsætningsstoffer eller unødvendigt salt, og du kan justere smagen præcis efter dine behov.

Læs også: 12 tips til perfekt pastadej

Sådan laver du hjemmelavede bouillonterninger

Ingredienser

  • 1 liter grøntsagsfond, kyllingefond eller oksefond (eller start med rent vand)
  • 1 løg (finthakket)
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 2 gulerødder (revet eller finthakket)
  • 2 stængler bladselleri (finthakket)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt (kan justeres)
  • 1 tsk peber
  • 1 spsk frisk eller tørret krydderi (timian, rosmarin, persille eller laurbærblad)
  • 1 tsk gurkemeje (valgfrit, giver en flot farve)

Sådan gør du

  1. Steg grøntsagerne
    Varm olivenolie i en gryde og sautér løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri ved middel varme, indtil de bliver bløde.

  2. Tilsæt fonden
    Hæld fonden i gryden sammen med krydderierne og lad det hele simre ved lav varme i 45-60 minutter, indtil væsken er kogt ind til cirka en tredjedel af den oprindelige mængde.

  3. Blend til en glat masse
    Brug en stavblender eller hæld blandingen i en blender og blend den, indtil du får en jævn, tyk masse.

  4. Fordel i små forme
    Hæld den koncentrerede bouillon i isterningebakker eller små silikoneforme.

  5. Frys ned
    Lad bouillonterningerne køle af, inden du stiller dem i fryseren. Når de er frosne, kan du opbevare dem i en lufttæt pose eller beholder i fryseren i op til 3 måneder.

Sådan bruger du dine hjemmelavede bouillonterninger

  • Brug 1-2 terninger pr. ½ liter væske i supper, saucer eller gryderetter.
  • Smid en terning i kogevandet til ris eller pasta for ekstra smag.
  • Opløs en terning i varmt vand for en hurtig, smagfuld bouillon.

Ved at lave dine egne bouillonterninger får du en renere og mere autentisk smag, samtidig med at du undgår unødvendige tilsætningsstoffer.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce