Madnyheder

Lammeragout

Velsmagende simreret!

Lammeragout
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 8. december 2024
Denne artikel er sponsoreret

Lammeragout er en klassisk simreret, der emmer af varme og intens smag. Denne ret er dybt forankret i traditioner fra især de franske og middelhavslandenes køkkener, hvor man i århundreder har værdsat kunsten at forvandle simple ingredienser til udsøgte smagsoplevelser. Med sin rige smag og møre kød er lammeragout en ret, der imponerer både til hverdag og festlige anledninger. Den kræver tid, men belønningen er en dybt tilfredsstillende ret, der samler familien omkring bordet.

Navnet "ragout" stammer fra det franske ord ragoûter, der betyder "at genoplive smagen." Traditionelt set er en ragout en langsomt tilberedt gryderet, hvor kød og grøntsager bliver simret i en smagfuld fond eller sauce, indtil alle elementer harmonerer perfekt. I tilfældet med lammeragout spiller det delikate lammekød hovedrollen, ofte ledsaget af aromatiske krydderier som rosmarin, timian og hvidløg. Sammen skaber de en harmonisk balance mellem det kraftige og det milde.

Lammeragout er ikke kun en smagsoplevelse; det er også en ret, der udnytter hele dyret og fremhæver bæredygtighed. Traditionelt har man brugt stykker som lammeskank, bov eller hals – dele, der kræver lang tilberedning for at blive møre, men som også giver masser af smag. Det gør retten økonomisk og samtidig respektfuld over for råvaren.

I næste kapitel af mine adventsopskrifter med Bord Bia og Irish Beef Danmark har jeg kastet mig over de lidt tungere lammeudskæringer – såsom chump, skulder eller bov – som gør sig særdeles godt i sammenkogte retter.

Og hvad er bedre end at krydre en tung decembermåned med en solid pastaopskrift?

Fang opskriften på min Lammeragout herunder:

 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 180 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Lamb Chump/Lammebov 400 gram
Bladselleri, stængler 3 stk
Gulerod 2 stk
Hvidløg 3 fed
Løg 1 stk
Passada eller hakkede tomater 400 gram
Grøntsagssbouillon 200 ml
Rødvin 1 dl
Rosmarin, tørret 2 tsk
Laurbærblade 3 stk

Fremgangsmåde