Mandekogebogen

Lav din egen Nutella

Lav din helt egen udgave af nøddeklassikeren!

Mange siger man ikke kan købe kærlighed, men med et glas Nutella, kan man gøre mange regnvejrsdage lidt bedre, ikke?

Men hvorfor stoppe der?

Selvom man nok aldrig kan ramme den helt rigtige smag fra den originale Nutella, så kan man lave en utrolig lækker og cremet nøddecreme. En upgrade, hvis du spørger mig!

ANNONCE

Hjemmelavet Nutella

Nøddecreme med stor velsmag!

20 portioner 17 minutter
Forberedelse: 12 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 125 gram hasselnødder
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 spsk. kakaopulver
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk. rapsolie
  • 200 gram mælkechokolade

Fremgangsmåde

  1. Bag hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter.
  2. Når de har kølet en smule af, gnides skallen af - du kan ikke altid få alt af, og det er også helt fint, det påvirker ikke slutresultatet.
  3. Hæld nødderne i en blender eller foodprocessor og hak det så fint som muligt. Tilsæt flormelis, salt, vanillesukker, kakao og raspolie og blend igen.
  4. Smelt chokoladen og blend det hele sammen. Hæld på skoldede glas.
  5. Når du hælder det på glas, vil det være meget flydende, men når det har fået lov til at sætte sig, bliver det blødt, lækkert og, ja, Nutella-agtigt!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt