Aftensmad

Linsefrikadeller

Sprøde og lækre frikadeller med røde linser.

Linsefrikadeller
Linsefrikadeller
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 3. januar 2023

Røde linser er altid en lækker spise, når man skal bruge det som tilbehør eller til at jævne supper – eller bare som alternativ til for eksempelvis ris, kartofler eller pasta.

Det er også hovedbestanddelen af den indiske ret daal – som er den indiske opskrift, der har inspireret min tilgang til disse lækre sprøde linsefrikadeller.

Linsefrikadeller er en skøn spise, som giver dig sunde, vegetariske frikadeller spækket med smag og konsistens.

Det gode ved linser i forhold til frikadeller er, at de kan laves til to forskellige slags konsistenser – man kan enten koge dem kortere tid og få mere struktur og bid, eller 'overkoge' dem, så du får en dejet masse, som minder om både pandekage og fars kombineret.

Disse linsefrikadeller er lavet med røde linser, hvidløg, løg, frisk ingefær og garam masala – man koger linserne i bouillon, så de allerede fra starten af har en god smag. 

'Farsen' til linsefrikadeller er nem at arbejde med – den kan lægges på en varm pande i klatter og steges i olie, så de bliver sprøde.

Linsefrikadeller kan også bages i ovn, men bliver ikke nær så sprøde. 

Fang opskriften herunder – hvis du ønsker inspiration til andre lækre vegetariske frikadeller, kan du se et udvalg herunder.

Græske squash-frikadeller

Hokkaido-frikadeller

Grønkålsfrikadeller

 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 16 pers.

Ingredienser

Røde linser 2 dl
Grøntsagsbouillon 500 ml
Rødløg 1 stk
Hvidløg 3 fed
Ingefær, revet 1 spsk.
Garam Masala 1 spsk.
Hvedemel, økologisk 3 spsk.
æg, kan undlades 1 stk

Fremgangsmåde