Aftensmad

Mac n Cheese: Macaroni and Cheese

Amerikansk klassiker!

Mac n Cheese: Macaroni and Cheese
Mac n Cheese: Macaroni and Cheese
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 27. marts 2021

Mac n Cheese eller som det jo er en forkortelse af, Macaroni and Cheese, er en ærkeamerikansk og engelsk opskrift på god, nem comfort food.

Det er i bund og grund bare kogt pasta eller macaroni, som vendes i en sauce med ost og derefter bliver bagt i ovnen.

Nemt, lækkert og noget der godt kan nive lidt i arterierne!

Selve oprindelsen bag en Mac n Cheese er lidt svær at spore, da man siden det 14. århundrede har kunnet finde opskrifter i gamle kogebøger fra Italien, hvori der er indgået oste-gryderetter og lignende i.

En direkte ostepasta-ret kan spores tilbage til en engelsk kogebog i samme århundrede, hvor retten gik under navnet 'Makerouns'.

Det blev for alvor udbredt i slutningen af 1700-tallet i USA, da præsident Thomas Jefferson tog konceptet med hjem fra Paris – og siden den dag har det været en fast bestanddel af mange amerikanernes ugentlige kost. 

Og man forstår jo godt hvorfor – macaroni og ost smager bare rigtig godt!

Min opskrift på den ikoniske mac n cheese indebærer en opbagt sovs med smør og mel, hvori der vendes to slags oste – herefter vendes nykogte macaroni-pasta i blandingen, som efterfølgende bages i ovnen med et sprødt element af rasp på toppen.

Nemt, simpelt og lækkert – og hvis du skulle have kræsne børn, så er denne ret ofte en sikker, familievenlig opskrift. 

Fang min opskrift på mac and cheese herunder:

 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Macaroni 250 gram
Vesterhavsost/parmesanost 40 gram
Rød cheddarost, revet 100 gram
Letmælk 3.50 dl
Smør 2 spsk.
Hvedemel 2 spsk.
Muskatnød, revet 0.40 tsk
Rasp, kan undlades 4 spsk.

Fremgangsmåde