Mandekogebogen

Mexicanske fajitas

Spicy, lækker og nem hverdagsmad!

Den mexicanske klassiker 'fajitas' har set mange udgaver, siden TexMex-konceptet blev populært på verdensplan.

I al sin enkelthed bliver det ofte defineret som strimler af grillet oksekød eller kylling med grøntsager serveret med eksempelvis tortillas.

Og det fungerer bare!

Hvis du vil prøve kræfter med en lidt mere autentisk udgave af fajitas, så har jeg eksperimenteret lidt med opskriften.

Hertil akkompagneret af den traditionelle, mexicanske sauce, Adobo.

Hvis du ikke er til det helt stærke mad, så kan du skære ned på chilien (eller springe den over, det smager stadig skønt!).

Du kan bruge den slags kød, du foretrækker - og det kan endda også gå sammen med tofu, da marinaden bare bringer smagene frem over hele linjen.

Opskrift på tortillas.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE

Fajitas med adobo

Spicy og nemt!

4 portioner 2 timer, 25 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk guajillo chili (eller almindelige røde chili)
  • 1 stk løg
  • 2 stk tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. brun farin (eller rørsukker)
  • ½ dl eddike
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 1 tsk kanel, stødt
  • ½ tsk salt
  • 500 gram flanksteak eller kyllingebryst
  • 2 stk peberfrugt, røde
  • 1 stk avocado
  • 8 stk tortillas (se opskriften længere oppe)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 stk rødløg

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave adobo-marinaden. Hvis du bruger tørret chili skal disse opblødes i kogende vand i 20 minutter inden brug - friske chili kan bruges med det samme.
  2. Halvér dine chilifrugter - fjern kerner og lameller, hvis det ikke skal være for stærkt - og generelt kan du vælge, om du vil putte flere eller færre chillier. Visse opskrifter fra det helt autentiske, mexicanske køkken benævner 12 chilier (!).
  3. Skær løg og hvidløg i både og svits dem på en varm pande i lidt olivenolie, så de får lidt farve - tilsæt herefter chili og tomaterne og hakket i mindre stykker, som får lov at svitse med et par minutter.
  4. Hæld nu pandens indhold i en blender og tilsæt kanel, spidskommen, salt, eddike og brun farin - blend til en grov pure. Det er adobo-saucen.
  5. Varm nu panden op igen med lidt olivenolie og svits adobo-saucen, indtil den har smidt væske og er grød-agtig i konsistensen. Lad den nu køle helt af.
  6. Når marinaden er kølet af, smøres den grundigt på dit kød - du kan bruge mange forskellige udskæringer (både okse, gris og kylling), men jeg brugte flanksteak i denne omgang. Når marinaden er på, skal den gerne trække i et par timer (kan sagtens trække natten over for mere smag).
  7. Efter en hviletur med marinaden skal kødet grilles eller steges og skæres ud i tynde strimler.
  8. Den røde peberfrugt og rødløget skæres i skiver og steges på panden, til de bliver bløde og får lidt farve.
  9. Kødet serveres på tortillas med avocado, stegt peberfrugt og rødløg, blandet grønt og toppet med koriander.
Del

Seneste nyt