Mandekogebogen

Mini-foccacia

Nemme, hurtige og velsmagende!

Mangler du en opskrift på lækre foccacia, som er til hurtige, nemme og klar til madpakken, den lille sult eller den sene arbejdsdag?

Look no further!

Med afsæt i en kombination af tankegangen fra pizzadej og foccacia har jeg lavet en lille, hurtig opskrift, som giver svampede brød.

Har du en surdej stående? Så smid et par skefulde med i blandingen - det giver god smag og lidt mere hæveevne!

Tip til fyldet kan du se i opskriftsmodulet - her bruger jeg bl.a.  denne opskrift på tomatsauce.

ANNONCE

Mini-foccacia

Svampede og luftige brød!

4 portioner 22 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 12 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram hvedemel
  • 50 gram groft rugmel
  • 2 dl vand
  • 1½ tsk salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 15 gram gær

Fremgangsmåde

  1. Opløs salt og gær i vandet og tilsæt olivenolie.
  2. Tilsæt begge meltyper og kør den 10-12 minutter på køkkenmaskinen, indtil den er smidig og slipper skålen.
  3. Spænd den op som en bold ved at trække dejen ind under sig selv som en bold. Lad den hæve på køkkenbordet i 60 minutter med et viskestykke over.
  4. Del dejen i 3-4 stykker og rul enten dejen ud på små cirkler - eller bare skub dejen lidt ud med fingrene.
  5. Nu kan du freestyle med fyldet på alle måder - tøm køleskabet! Jeg lavede en med rester af lufttørret skinke og tomatsauce, en med kartoffel, rosmarin og ost - og så et hot tip! Du kan bruge spegepølse som 'pepperoni', så længe det får varme nok. You're welcome!
  6. Bag dem i en forvarmet ovn på 240-250 grader i ca. 12-15 minutter.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt