Mandekogebogen

Old Fashioned: Stauning Edition

En evig klassiker med dansk whisky!

Hvis du er til whisky i cocktails, så går man adrig galt i byen med en Old Fashioned.

Det er en cocktail-opskrift, som virkelig bringer smagen af whisky i fokus - og derfor skal man aldrig gå ned på 'udstyr', når vi snakker whisky.

Og vi danskere faktisk rigtig godt med i whisky-landskabet med unikke kreationer - og en af dem, som for alvor er brudt igennem på international vis er Stauning Whisky.

Stauning Whisky vandt forleden prisen ”Brand Innovator of the Year” ved den internationale prisfest Icons of Whisky. Prisen uddeles af det prestigiøse Whisky Magazine og tildeles det brand, der udviser innovativ tilgang til produkt og produktion af de gyldne dråber.

 ”Det er en stor anerkendelse at få, og vi er meget stolte. Særligt når det er Whisky Magazine, der uddeler sådan en pris, tager vi rosen til os, og det giver kun mere blod på tanden til at fortsætte med samme autenticitet, kreativitet og finesse,” fortæller Alex Munch, der er medstifter og CMO hos Stauning Whisky og fortsætter:

”Vi har godt fat på markederne internationalt, men vi oplever at det stadig er svært for danskerne at drikke dansk whisky – det er på tide at gøre op med den fordom, så danskerne får øjnene op for kvalitetsniveauet i en lokalt produceret whisky. En anerkendelse fra Whisky Magazine sætter os på niveau med de bedste internationale producenter, og det skal vi selvfølgelig bruge til at gøre Stauning Whisky til det foretrukne valg, også lokalt.”

Og hvilken bedre måde at fejre de danske whisky-genier på, end at lave en opskrift med deres whisky?

I denne omgang har vi lavet en Old Fashioned med deres prisvindende Rye!

Staunings Rye er den første whisky som Stauning sendte i handlen. Den er brygget på lokal rug og malt - helt i Staunings ånd.

Pris for en flaske:

Stauning Rye Whisky, 70 cl. 495 kr. 

ANNONCE
Old Fashioned: Stauning Edition
Old Fashioned: Stauning Edition
Udskriv opskriften

Old Fashioned: Stauning Edition

Klassiker med et dansk twist!

1 portion 5 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 6 cl stauning rye whisky
  • 3 stk angostura bitter, 3 splash/skvæt
  • 1 stk sukkerknald
  • 1 stk appelsinskal

Fremgangsmåde

  1. Miks sukker og bitter i en cocktail shaker og ryst. Bland isterninger og Stauning Rye whisky godt sammen. Tilføj rigeligt is til et glas og si drinken ned i glasset. Pynt med appelsin eller kirsebær. Et voilà et stk. Old Fashioned.
Del

Seneste nyt