Madnyheder

Pasta og 3 ingredienser: Mad der føles som ferie i Italien

Minimalistisk perfektion.

Pasta og 3 ingredienser: Mad der føles som ferie i Italien
Foto: Pexels
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 26. maj 2025

Du behøver hverken være pastanørd, Nonna eller Michelin-ambitiøs for at lave en tallerken, der smager som noget fra en lille restaurant i Napoli, hvor kokken kun har fire tænder og verdens bedste olivenolie.

Alt du skal bruge er: pasta, en håndfuld råvarer og lidt kærlighed. Her får du tre italienske klassikere med kun tre ingredienser (plus salt og peber – det tæller ikke), der smager som en flybillet sydover. Og du har dem allerede i skabet.

1. Cacio e Pepe – ost, peber, pasta. That’s it.

En af de mest simple, men også mest geniale pastaretter, Italien nogensinde har leveret.

Du skal bruge:

  • Spaghetti eller bucatini
  • Friskkværnet sort peber
  • Pecorino Romano (eller parmesan, hvis du er på kompromis)

Sådan gør du:

  1. Kog pastaen i saltet vand – og GEM en kop af vandet, før du hælder det ud.
  2. Rist masser af sort peber på en tør pande.
  3. Tilføj lidt pastavand, og vend pastaen i sammen med den revne ost, så det bliver til en cremet, peberduftende sauce.

Smag: Salt, krydret og dybt tilfredsstillende. Som en italiensk krammer på en mandag.

2. Aglio e Olio – hvidløg, olie, pasta. Bum.

Perfekt til sene aftener, tømmermænd eller “jeg har intet i køleskabet”-dage.

Du skal bruge:

  • Spaghetti
  • Olivenolie (ekstra jomfru, tak)
  • Hvidløg (gerne meget af det)

Sådan gør du:

  1. Kog pastaen.
  2. Imens: Skær hvidløg i tynde skiver og steg dem langsomt i olivenolie, til de er gyldne (ikke brankede!).
  3. Vend pastaen i den varme olie sammen med lidt pastavand.

Valgfri bonus: Et drys chili eller persille – men den holder også rent.

Smag: Enkelt, intenst og umanerligt vanedannende. Smager som at spise noget, du ikke burde – men som kroppen alligevel elsker dig for.

3. Pasta al Limone – citron, smør, parmesan

Frisk, cremet og luksusagtig – men stadig så nem, at du kan lave den med én hånd, mens du stirrer ned i en kold Aperol.

Du skal bruge:

  • Pasta (tagliatelle eller spaghetti fungerer bedst)
  • Smør
  • Citron (skal og lidt saft)
  • (okay, og så lidt parmesan – lad os kalde det en bonus)

Sådan gør du:

  1. Kog pastaen som altid.
  2. I en pande: smelt smør, tilsæt citronskal og lidt saft.
  3. Vend den kogte pasta i saucen sammen med revet parmesan og lidt af det varme pastavand, til det hele binder.

Smag: Friskt, blødt og elegant – som at spise solskin i pastaversion.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.