Mandekogebogen

Pastitsio: Den græske "lasagne"

Smagfuld, bagt pastaret fra Grækenland.

Lasagne hører sig til Italien, men de gode madfolk i Grækenland har lavet deres egen version, som går under navnet Pastitsio.

Det er i al sin enkelthed en bagt pastaret, hvor man har et nederste lag af macaroni efterfulgt af en rødvinstilsmagt kødsovs og toppet med usandsynlige mængder cremet bechamel-sauce.

Smagfuldt, nemt og utroligt lækkert - du kan bruge alle mulige slags pasta til formålet. Du får det pæneste snit, hvis du bruger tykke macaroni - og ikke små, enkelte pastaer a la buccatini (Så er det svært at få et Instagram-værdigt snit!).

Herunder får du min version af den græske klassiker - nemt, enkelt og rødvinsvenligt!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pastitsio: den græske bagte pastaret

Cremet og smagfuldt!

4 portioner 2 timer, 50 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 1100 kcal pr. portion

Ingredienser

Kødfyld
  • 500 gram hakket oksekød
  • 2 stk laurbærblade
  • 4 stk hele nelliker
  • 1 stk kanelstang
  • 2 dl rødvin
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk hakkede tomater, dåse
  • 1 tsk salt + peber

Pasta-delen
  • 400 gram macaroni

Bechamel-topping
  • 100 gram smør
  • 100 gram hvedemel
  • 6 dl mælk
  • 0,6 tsk muskatnød, revet
  • 2 stk æg
  • 50 gram parmesanost

Fremgangsmåde

  1. Start med at sætte kødsovsen over, som har godt af at simre i så lang tid, du har. Brun kødet godt af på en brandvarm pande og stil til side. Hak løg og hvidløg - svits det i en gryde og tilsæt det brunede kød, krydderier og hakkede tomater. Afslut med rødvin og lad det simre 10 minutter, hvorefter du smager til med salt - lad det nu simre i alt fra 60 minutter til adskillige timer. Spæd til med vin eller lidt bouillon, hvis den koger alt for tør.
  2. Tæt på at kødsovsen er færdig, laver du din bechamel - smelt smørret i en gryde. Når det bruser op, tilføjer du hvedemel under omrøring. Rør i det et par minutter for at riste melet lidt. Tilsæt melet lidt efter lidt, og lad det simre ved middelvarme, indtil du har en tyk konsistens. Tilføj 25 g ost og muskatnød og smag til med salt. Lad det køle af i 10 minutter, hvorefter du rører æggene ud i saucen, indtil du har en homogen masse.
  3. Kog pastaen, så de er 2-3 minutter fra at være helt færdige - dryp dem af. Tænd ovnen på 180 grader. Fisk nelliker, kanelstang og laurbærblade op af kødsovsen, inden du samler den.
  4. Find et højt ildfast fad, hvor du kan fordele macaronien i et jævnt lag i bunden efterfulgt af kødsovsen i et jævnt lag - top det hele af med bechamel og drys de sidste 25 g parmesan på toppen.
  5. Afbag din Pastistio i ca. 40-45 minutter, indtil den er gyldenbrun på toppen - når den er bagt, kan det anbefales at lade den hvile i 10-15 minutter med ovnen på klem, så den kan sætte sig for et bedre snit.
Del

Seneste nyt

Annonce