Det lette

Pommes Pailles: Kartoffel-sticks aka. mini-pomfritter

Nem og hurtig kartoffel-snack!

Pommes Pailles: Kartoffel-sticks aka. mini-pomfritter
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 21. november 2021

Pommes Pailles er en klassisk fransk måde at tilberede kartofler på, så man får nogle meget tynde, små og lækre pommes frites – som enten kan spises som snack eller tilbehør til kød og sovs.

De minder lidt om de chips, man kan købe, som går under navnet potato sticks, men de bliver også tit kaldt for shoestring potatoes, fehårskartofler, kartoffelstrå og mange andre navne.

I al sin enkelthed er det små strimler af kartoffel, som rives på et mandolin-jern med ekstra takker monteret, så man får nogle små bitte 1 mm strimler – de tager ingen tid at fritere og giver et utroligt lækkert sprødt element til maden.

Og de holder sig sprøde ret længe, da mængden af væde i kartoflerne er så godt som væk, når man friterer så tynde pommes frites.

Da kartoflerne har en meget lille overflade, kan man nemt og hurtigt gøre sine kartofler sprøde.

Fang opskriften herunder til nogle pomfritter, der er lidt anderledes, end de klassiske pommes frites eller ovnfritter!

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Ventetid 20 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Kartofler 6 stk
Fritureolie/solsikkeolie 4 dl
Flagesalt 1 tsk

Fremgangsmåde