Mandekogebogen

Pulled Turkey

Kalkun-udgaven af den traditionelle pulled pork.

Pulled Pork har i mange år vundet folks hjerter med det smørmøre kød, som kan bruges til alt fra tacos til burger.

Den tager bare lidt tid - gerne de der 12-14 timer - hvor man så næsten kan tygge det med øjenbrynene!

Men hvis man er lidt under tidspres, så kan man også lave det på enten kylling eller kalkun.

Jeg har fået nogle lækre produkter i spil fra Gothenborg Økologisk fjerkræ og gårdbutik, hvor der blandt andet var en kalkunschnitzel skåret af brystkød.

Nu er fjerkræ væsentlig mere magert, så det skal også have væsentligt kortere tid i ovnen.

Jeg fik det prøvet af og lavet en lækker lille opskrift på pulled turkey til formålet.

Det bliver ikke så smørmørt som pulled pork, men kødet forbliver saftigt, kan trevles med to gafler og får en lækker smag af barbecue.

Her finder du min rub til formålet - hjemmelavet barbecue-rub.

Fang opskriften på Pulled Turkey herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pulled Turkey

Mørt og trevlet kylling!

4 portioner 3 timer, 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 3 timer, 20 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 750 gram kalkunbryst/kalkunschnitzel
  • 4 spsk. barbecue-rub
  • 1½ dl kogende vand

Fremgangsmåde

  1. Lad skindet blive på brystet for at gemme mest muligt på smag og fedt - drys gavmildt med din barbecue-rub og masser det godt ind i overfladen på kødet, så det bliver helt dækket.
  2. Lad det trække i minimum 2-3 timer i køleskabet med film over - gerne til dagen efter.
  3. Forvarm ovnen på 110 grader. Læg dit bryst i et fad og hæld lidt kogende vand i bunden. Dæk den helt til med stannoil, så den forbliver saftig og dampes lidt.
  4. Bag den i ovnen i 3 timer til 3 timer og 15 minutter ca. - så er kødet gennemstegt, mørt og kan trækkes fra hinanden. Serveres enten med lidt coleslaw til burgerboller, eller måske som fyld i wraps og sandwich.
Del

Seneste nyt

Annonce