Opskrift
Pumpkin Pie Martini
Efterår i et glas – og du behøver kun 4 ingredienser.
Græskar i alt fra latte til lasagne? Velkommen til efteråret. Men hvis du hellere vil nyde sæsonens smag med alkohol i stedet for en ske, så er der godt nyt: Pumpkin Pie Martini er en hurtig og lækker genvej til at smage dig vej gennem den søde, krydrede stemning, som hører årstiden til.
Den kræver kun fire ingredienser, tager nul tid at lave – og rammer smagen af græskartærte med kirurgisk præcision. Helt uden ovn eller kagefad.
Det skal du bruge
Det her er ikke James Bond-martini med gin og vermouth. Det er dessert i et glas med vodka i ryggen:
- 4 cl whipped cream vodka
- 2 cl half and half (eller fløde/mælk efter temperament)
- 1,5 spsk græskarpuré
- ½ tsk pumpkin spice-krydderi (eller bare kanel og muskat)
Det hele ryger i en shaker med is. Ryst det godt – græskarpuré og fløde gør drinken lidt tyk og luftig, så vær klar på, at du måske skal kæmpe lidt med at få det gennem sien.
Læs også:
Sådan gør du den ekstra fræk
Hvis du virkelig vil spille på hele græskartærte-associationen, så skal du ikke glemme kanten. En hurtig tur med glasset i lidt sirup – maple eller karamel fungerer bedst – og så direkte ned i knuste digestivekiks eller grahamskiks.
Du kan også tweake selve indholdet: Lav din egen græskarpuré (hvis du orker), eller justér krydderierne selv. Friskrevet ingefær, nelliker eller lidt appelsinskal kan give den et ekstra kick.
Cocktail + kage = efterår på første klasse
Pumpkin Pie Martini er til dig, der gerne vil hygge uden at bage. Den er sød, krydret, flødet – og stærk nok til at varme lidt, hvis efterårsvinden rusker udenfor.
Drik den kold, i et afkølet glas, og nyd, at du har fundet en måde at nyde græskartidens bedste smag – uden at røre en dejskål.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Læs også: