Mandekogebogen

Puri/Poori - indiske snackbrød

Sprøde brød til indiske retter.

Puri eller Poori er indiske, dybstegte fladbrød, som bruges som tilbehør til dip, salsa, chutney og klassiske, indiske retter.

Den autentiske opskrift er med enten en blanding af fuldkornshvedemel og hvedemel eller udelukkende fuldkornshvedemel eller hvedemel - jeg har valgt at lave min opskrift på Puri med almindelig hvedemel.

Det giver et dejligt bid, en sprød konsistens og lader krydderierne stå for smagen og intensiteten. 

Poori/puri bliver oftest spist som en del af den indiske morgenmad eller som en snack, der kan tilføres til forskellige retter.

Til forskel fra eksempelvis naan-brød, er Puris mere sprøde og har et stort hulrum i midten a la et pitabrød, som kan kan fylde med indiske lækkerier eller bare brække i stykker og bruge som chips. 

De minder lidt om papadums, bortset fra der er lidt mere bid og konsistens i Pooris, hvor papadums mere bare er sprøde og tørre i konsistensen.

Med en blanding af krydderier og frisk koriander får man nogle utroligt lækre brød til indisk mad, som er nemme at lave. 

Det tager under 30 minutter fra dej til endelige brød og opskriften giver dig ca. 8 små brød til din aftensmad, frokost eller morgenmad.

Fang min opskrift på sprøde puri herunder:

ANNONCE
Puri/Poori - indiske snackbrød
Udskriv opskriften

Puri/Poori - indiske snackbrød

Sprøde og luftige!

8 portioner 35 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 20 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 150 gram hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk. hvidløgspulver
  • 1 spsk. garam masala
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. koriander, frisk
  • 0,9 dl koldt vand
  • 300 ml solsikkeolie, til stegning

Fremgangsmåde

  1. Start med at blande hvedemel med krydderierne - tilsæt herefter olivenolie og 2 spsk. hakket frisk koriander.
  2. Nu skal du 'nulre' dejen med fingrene, så olien bliver fordelt i melet - lidt ligesom man gør med smør i mørdej.
  3. Spæd nu til løbende med lidt vand - prøv dig med lidt af gangen, indtil du har en konsistens, som er sammenhængende og ikke klistrer til fingrene - jeg plejer at bruge lidt under en deciliterf vand.
  4. Vikl lidt husholdningsfilm om dejklumpen og lad den trække i køleskabet i 20 minutter.
  5. Varm olien op i en lille gryde til ca. 165-170 grader. Fordel dejen i otte lige store klumper - rul hver klump ud til en cirkel på ca. 1mm tykkelse og en diameter på mellem 10-12 centimeter.
  6. Fritér dem én af gangen i den varme olie - ca. 45-60 sekunder - den vil hæve sig i olien og skabe et luftigt hulrum ligesom en pita. Vend den om, når den ene side er blevet gylden. Lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle og server dem til dip og indiske retter.
Del

Seneste nyt