Mandekogebogen

Roulade med rabarber og kokoscreme

Forårsfrisk og lækker roulade!

En hjemmebagt roulade går man aldrig galt i byen med - den mest klassiske opskrift på roulade er ofte lys, sød lagkagebund med hindbærmarmelade.

Og så lige toppet med en klat letpisket flødeskum? Ikke et øje tørt.

Jeg har dog valgt at lave en lidt mere forårsagtig roulade, hvor jeg kombinerer to ingredienser, som spiller rigtig godt sammen - rabarber og kokos.

Den kan laves året rundt, men er især velegnet til foråret, hvor man lige finder de lækre, nyplukkede rabarbere rundt i haven.

Selveste oprindelsen af en roulade, eller som det ofte bliver omtalt på international vis, Swiss Roll eller Schweizisk rulle, er stadig lidt uklar, men menes at have sin oprindelse et sted i Østeuropa. 

Os danskere har bestemt taget konceptet til sig, og har i mange år været en delikatesse på kaffebordet - i dag ser man den ikke så tit længere, og har fået lidt et ry som værende en kage eller form for bagværk, man oftest bliver tilbudt hos bedsteforældrene.

Men den er nu stadig genial - og så findes den i utallige variationer!

Denne opskrift med med en syrlig rabarbermarmelade og en creme kogt på kokosmælk - sødt, syrligt, cremet og lækkert.

Selve dejen kan du altid bruge som grund-opskrift på den perfekte roulade - hvor du selv freestyler på fyldet!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
To slags fyld - rabarbermarmelade og kokoscreme. - Roulade med rabarber og kokoscreme To slags fyld - rabarbermarmelade og kokoscreme.
Færdig roulade 'overtrukket' med creme og kokosmel. - Roulade med rabarber og kokoscreme Færdig roulade 'overtrukket' med creme og kokosmel.
Udskriv opskriften

Roulade med rabarber og kokoscreme

Forårsvenlig roulade!

6 portioner 38 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 8 minutter
Ca. 850 kcal pr. portion

Ingredienser

Dej
 • 4 stk æg
 • 140 gram sukker
 • 140 gram hvedemel
 • 1 tsk bagepulver

Fyld
 • 2 dl rabarbermarmelade (se opskrift i artiklen)
 • 2½ dl kokosmælk
 • 1 stk æg
 • 1 spsk. majsstivelse
 • 2 spsk. rørsukker
 • 1 tsk vaniljesukker, kan undlades

Pynt
 • 1½ dl kokosmel

Fremgangsmåde

 1. Start med at få lavet marmeladen (se opskrift i artiklen), og kokoscremen, så de kan afkøles. Bland 2 spsk rørsukker, 1 spsk. majsstivelse, 1 æg, vaniljesukker og 2,5 dl kokosmælk i en gryde. Bring det langsomt i kog under omrøring - når cremen tykner og har småboblet et par minutter, er den klar. Lad den køle helt af.
 2. Forvarm ovnen på 220 grader. Bland æg og 140 g sukker sammen i en skål - pisk det i ca. 5-6 minutter med en elpisker eller røremaskine, indtil den er vokset til dobbelt størrelse og er blevet hvid og luftig.
 3. Bland hvedemel og bagepulver sammen og si det ned i dejen - vend det grundigt og forsigtigt sammen, indtil du har en sammenhængende masse.
 4. Læg et stykke bagepapir på en bageplade - smør dejen ligeligt ud på hele papiret, uden at ramme kanterne af pladen.
 5. Bag den i ovnen i ca. 8 minutter, indtil den er gylden på toppen og har sat sig. Tag den ud til afkøling et par minutter.
 6. Mens den afkøles, lægges et andet stykke bagepapir på bordet og drysses med et lag sukker - løft forsigtigt den stadig varme kage op fra bradepanden og vend den med den gyldne overflade ned mod sukkeret. Pres den let ned i sukkeret, hvorefter du kan pille bagepapiret af, som kagen blev bagt på.
 7. Lad den afkøle i et par minutter, hvorefter du smører 2/3 af kokoscremen på halvdelen af firkanten og rabarbermarmelade på den anden - rul den forsigtigt og let sammen fra den ende, hvor der er kokoscreme. Brug bagepapiret til at skubbe med, indtil du har en roulade-spiral. Lad den hvile i 10 minutter med samlingen nedad og fjern bagepapiret.
 8. Den sidste 1/3 af kokoscremen smøres i et tyndt lag over hele rouladen - herefter drysses den med kokosmel, som binder til cremen. Nu er den klar til servering!
Del

Seneste nyt

Annonce